Magazin Novi Sad

Dvogodišnji Lav iz Novog Sada preminuo posle teške borbe sa leukemijom, sada mu uhapsili deku

nemanja-popovic
Nemanja Popović, otac malog Lava/Foto: N1

Deda dečaka Lava Popovića (2) je priveden jer je ispisao grafit na zidu bolnice u kojoj mu je preminuo unuk.

Tolstoj je počeo Anu Karenjinu rečima “Sve srećne porodice liče jedna na drugu, svaka nesrećna porodica je nesrećna na svoj način”.

Da nesreća nikad ne ide sama slučaj je porodice Popović u kojoj je posle vesti da je dvogodišnji dečak Lav posle dvomesečne borbe sa leukemijom danas popodne premuo, odjeknula još jedna vest. Deda nesrećnog dečaka je priveden u policijsku stanicu nakon što je u bolnici u kojoj mu je unuk preminuo, ispisao grafite i okrivio lekare za smrt svog unuka.

Nemanja Popović, ogorčeni otac malenog Lava bio je neumoran u svojoj borbi, da na svaki mogući način spase život svoga sina. Nije prezao ni od čega, pokušao je da urazumi vlast da je lek sa THC-om ono što je neophodno da bi njegov sin preživeo, ali oni su ostali nemi na njegove molbe.

Javnost je ostala šokirana pošto je očajni otac javio, da ne samo da su mu u roku od sat vremena javili da mu je sin preminuo, već i da mu je otac uhapšen.

Nesrećni Nemanja trenutno nema kada ni sina da žali jer je krenuo da oca vadi iz zatvora.

Danica Petrović iz udruženja “IRKA” za Nova.rs objašnjava da je ovaj slučaj nezapamćen za Srbiju.

„Meni je jako čudno sve ovo. Nije da nam je vlast ikad dala zeleno svetlo, ali to je ista ona vlast kao i pre osam godina. Zvanično kanabis nije legalizovan niti priznat u Srbiji, ali uvek se žmurelo na jedno oko što se toga tiče, bar strogo u medicinske svrhe. Dešavalo se da ljudi koje poznajem lično po bolnicama na noćnim stočićima drže ulje kanabisa, doktori vide i samo skrenu pogled. Zato je sad čudno što su dozvolili da jedno dete od svega dve godine koje je moglo da se spase, nije spačeno njima na dušu. Osam godina koliko sam ja ovde to se desilo nije“ zaključuje Petrović.

Inače, u jučerašnjem obraćanju na Fejsbuku, Nemanja Popović je objasnio zašto je prekinuo štrajk i preneo da je imao sastanak sa više lekara koji su mu predočili činjenicu da Lavov život visi o koncu. Takođe, najavio je sastanak sa ministrom zdravlja.

Jutros oko 9.30 sati održan je sastanak između Nemanje, predstavnika iz udruženja IRKA i ministra zdravlja Zlatibora Lončara. Popović je zatražio da se njegovom sinu, koji je u kritičnom stanju, odobri terapija THC-om, kanabinoidom koji je u Srbiji ilegalan. Nažalost, mali Lav nije izdržao…

Lav iz Novog Sada boluje od leukemije, roditelji ga nisu videli 2 meseca a otac štrajkuje glađu jer doktori ne dozvoljavaju terapiju koja bi mu olakšala bolove

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • „Zato je sad čudno što su dozvolili da jedno dete od svega dve godine koje je moglo da se spase“. Razumem potrebu za krivcem, no njihov postupak je čudan ako se polazi od pretpostavke da je ulje kanabisa magicni instant lek za leukemiju. Realnost je da nit je doticno ulje iako stvarno ima fantasticne rezultate kod nekih npr. neuroloskih oboljenja i iako postoje odredjene diskutabilne, kontroverzne indikacije da pomaze u slucaju kancera, nije panacea za koju glasi na internetu i nije resenje za koje ce se opredeliti lekar koji ne zeli da nosi necije dete na dusi.

OGLAS

10.6K Shares
10.6K Shares
Share via
Copy link