Magazin

Da bi u selu od 130 stanovnika popravili put 50 meštana priključilo se SNS-u – i izvisilo

Stanovnici sela Drlupa između Kraljeva i Kragujevca tvrde da su ih kraljevački naprednjaci ucenili da im obezbede 50 pristupnica u članstvo stranke, ukoliko žele da dobiju novi put, koji je još pre dve godine uništila bujica. Ali, ni posle toga ništa nije urađeno.

Posle poplava 2019. godine, u kojima im je bujica oštetila deo puta, meštani se voze koritom reke, jer su sva obećanja gradske vlasti u Kraljevu da će dobiti put prekršena.

Meštani sela naslušali su se toliko obećanja od gradskih vlasti u Kraljevu, a još uvek nisu dobili jednostavan odgovor na pitanje kada će im put biti saniran.

Put koji vodi kroz korito rečice stanovnici sami posipaju, a kada su sezone kiša, prelazak nije moguć, i mora da se koristi obilazni put koji znatno duži.

„Odmah nakon poplave, dobili smo obećanje da će put u najkraćem roku da se sanira i vrati u prvobitno stanje. Posle samo dvadesetak dana smo dobili informaciju da je to prevelika investicija za Kraljevo, i da moramo da čekamo rebalans budžeta za 2019. On je prošao i opet nije bilo para za nas. Čekali smo da nas uvrste u budžet za 2020. Ali, ni tada nije bilo sredstava za nas. I tako smo stigli do 2021. godine“, kaže Nenad Simović, meštanin Drlupe, a prenosi Nova.

Poslednje u nizu obećanja gradske vlasti dogodilo se u decembru prošle godine, kada im je rečeno da je obezbeđeno 40 miliona dinara za sanaciju puta. Plan je bio da u martu ove godine započnu radovi.

Osim što ni metar puta nije popravljen, stanovnici Drlupe kažu da su bili ucenjeninod Gradskog odbora SNS u Kraljevu. Prema njihovom svedočenju, naprednjaci su tražili da selo mora da im obezbedi 50 novih članova, ukoliko žele da njihov problem bude rešen.

„Ne mogu da kažem da smo bili prinuđeni i da smo morali, ali nam je rečeno da bi valjalo i da bi kada bi potpisali pristupnice, to ubrzalo rešavanje naših problema. Ja nisam direktno bio u kontaktu ni sa kim, ali pretpostavljam da je to tražio vrh SNS u Kraljevu, možda čak i Raškog okruga. Mi smo i to odradili. Ali s druge strane, odgovora još nema“, rekao je Simović.

Iz Gradskog odbora kraljevačkog SNS-a obećavaju da će radovi na sanaciji puta početi uskoro. Kažu već do kraja ovog meseca. Ali, izostao je odgovor da li je uobičajeno da selo od 130 stanovnika u jednom danu preda 50 pristupnica za članstvo u partiji.

Nebojša Simović predsednik Gradskog odbora SNS je negirao mogućnost da je on lično od nekoga iz ovog sela tražio da potpiše pristupnicu. Međutim, on nije mogao da tvrdi da to možda nije učinio neko drugi.

Na pitanje da li zna da je 50 pristupnica u danu stiglo iz ovog sela, Simović je rekao da mu to nije poznato. Dodao je i da svako ko želi može da potpiše pristupnicu.

Kinezi budzašto kupuju imanja po Srbiji, a meštanima prete i ucenjuju ih (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

801 Shares
801 Shares
Share via
Copy link