Novi Sad

Pomozimo lečenje devojčice Jovane Štikovac iz Sremske Kamenice

Jovana je bistra, pametna, stidljiva i umiljata devojčica koja voli knjige, decu i igru. Pohađa redovan vrtić i zajedno sa vršnjacima učestvuje u radnim aktivnostima.

Međutim, da bi Jovana mogla da živi samostalno potrebna joj je naša pomoć. Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za ovu našu sugrađanku, koja je prevremeno rođena, u 34. nedelji trudnoće. Nakon rođenja provela je pet dana intenzivnoj nezi i još 25 na odeljenju neonatologije.

Rođena je sa protuzijom jezika, makroglosija, što je dovelo do sumnje na Beckwith – Wiedermann sindroma, koji je i potvrđen analizom u inostranstvu. Ovaj sindrom sa sobom nosi rizik oboljenja od tumora do desete godine detetovog života i nesrazmerno uvećanje organa.

Jovana ima strabizam i spazam u donjim ekstremitetima. Takođe je magnetnom rezonancom utvrđeno da postoji oštećenje bele moždane mase. Od svog trećeg meseca je na fizikalnim tretmanima, intenzivnim tretmanima logopeda i defektologa, kao i na hipo i hidroterapijama.

Jovana samostalno ne sedi, ali puzi i može da hoda uz pridržavanje. Do sada je imala tri operacije fibrotomije u Rusiji nakon kojih su usledili i pri samostalni koraci. Predstoji joj i četvrta operacija i intenzivni fizikalni tretmani.

Cilj je da se Jovana što više osamostali tako što otići u Rusiju na novu operaciju i fizikalne tretmane koji iziskuju značajna novčana sredstva.

Za Jovanine samostalne korake! Budimo humani!

Možete da pomognete slanjem SMS poruke sadržaja 453 na 3030;

Uplatom na dinarski račun: 160-496154-79;

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002577.4

IBAN: RS35160005400002577484

SWIFT/BIC: DBDBRSBG;

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


713 Shares
713 Shares
Share via
Copy link