Horoskop

Položaj i uticaj planeta za sedam dana (18-24. april 2016.)

Merkurov uticaj u toku ove sedmice na nas

Merkur je i dalje u znaku Bika kao takav će u toku ove sedmice nam dati bolje načine da rezimiramo misli i djela koja nas čine sretnima i daju nam osjećaj da realnost držimo pod kontrolom. Pasivna pozicija merkura u ovoj sedmici će se umanjiti, pa će tako neki dogovori koje smo imali i sastanci koje planiramo, ove sedmice završiti i proteći dosta konkretnije i brže. Početkom sedmice postojaće neki vid stagnacije kada je u pitanju objašnjavanje i prenošenje znanja drugima, ali nema potrebe za panikom. Potrebno je samo malo više vremena da ljudi shvate esenciju onoga što im se govori. Kroz ovakvo djelovanje će trebati malo više vremena da se formira neka vrsta karmičkog odgovora koji ćete tek spoznati kasnije.

Predlog minerala:  Mahovinasti ahat nam nudi da bolje možemo sagledati kako na prirodan način djelovati u komunikaciji i logici.

uticaj-planeta-zemlja

Venerin uticaj u na nas u toku ove sedmice

Venera će u toku ove sedmice biti u znaku Ovna, pa će tako naglasiti bolje sagledavanje osobnih potreba u ljubavi i zadovoljstvu sa partnerom. Moguće je da ćemo imati jake erotske nagone koje ne trebamo negirati. Potreba kod žena za jakim autoritetom će se jako ispoljiti do sredine sedmice, a nakon toga nastaje razmišljanje o tome gdje bi trebale usmjeriti snagu svoje muške strane. Jako je bitno držati sebe pod kontrolom, a to se ne bi trebalo raditi prema cilju koji se ostvaruje, već prema onome što bi dobili od ovog cilja. Za pripadnike mukog pola, u ovoj sedmic će biti teško zadovoljiti potrebe svoje žene.  Moguća je nervoza i nesporazum u partnerskim odnosima ku toku vikenda.

 Idi na sledeću stranu >

Share via
Copy link