Međunarodni sajam poljoprivrede oduvek je bio atrakcija za sve uzraste i profile. Ne morate biti paor, ili privrednik, da biste uživali u atmosferi Sajma. Zato mnogi već iščekuju sredu, 22. maj, kada će tokom „Porodičnog dana“ roditelji sa decom do 14 godina, bez obzira na to koliko ih ima, moći da posete Sajam uz jednu ulaznicu kupljenu za 800 dinara.
Ako tog dana nameravate da svoje najmilije počastite i ručkom ispod šatorskog krila, ili planirate brz zalogaj s nogu, pripremite se za malo veći finansijski izdatak.
Redakcija portala Mojnovisad.com donosi cene hrane i pića sa Sajma.
Cena roštilja za poneti u lepinji je 600 dinara za pljeskavicu od 200 grama, a isto toliko koštaju i kobasice. Za istu gramažu gurmanske pljeskavice, pilećeg batka, ili filea, treba da date 700 dinara, dok je vešalica 800.
Ako tokom šetnje, ili posle jela i ožednite, mala boca vode koštaće vas 200, a velika 300 dinara, ali treba napomenuti da su ovo cene kod prodavaca koji prodaju samo piće.
Ukoliko hoćete i da se zasladite, krofnice koštaju 350 dinara. Kugla sladoleda kod poslastičara je 100 dinara, sladoled na točenje je 180, dok je limunada – 150 dinara.
Na štandovima na otvorenom bez rashladnih vitrina, mogu se naći i kolači u kutijama, a cena je 1.600 dinara za kilogram.
Međutim, ako želite otmenije kolače, u Master centru će vas taj užitak koštati od 350 do 500 dinara po komadu za jednu manju poslasticu.
Ako se, ipak, odlučite da sednete za sto i da ručate ko čovek sa svojom porodicom, moraćete na Sajam doći sa debljim novčanikom.
Porcija kajmaka, paprike u pavlaci, ili ajvara, je 600 dinara, dok su proje i lepinje 200 dinara.
Specijaliteti sa roštilja su veći nego kada jedete s nogu, ali su skoro i duplo skuplji. Pljeskavica od 300 grama je 1.300, a gurmanska pljeskavica od 350 grama je 1.500 dinara. Porcija punjenih ćevapa od 350 grama je 1.500, a roštilj kobasice od 300 grama su 1.300 dinara.
Za pileći batak od 400 grama moraćete izdvojiti 1.500 dinara, za vešalicu iste gramaže 1.700, dok je punjena vešalica za sto dinara skuplja. Ražnjići od 400 grama su 1.700 dinara.
Pečenja su, standardno, najskuplja. Cena za kilogram prasećeg pečenja se kreće od 3.700 do 3.900 dinara, a jagnjećeg – od 4.200 do 4.500 dinara.
U gurmanskoj ponudi imate i kuvana jela. Porcija leskovačke mućkalice je 1.500, a svadbarskog kupusa 1.000 dinara. Pasulj je 800 dinara, a krompir pod sačem 1.000.
Porcija sarme je hiljadu dinara, a kuvane kolenice 1.500.
Salate koštaju 500 dinara, jedino za šopsku i urnebes treba dati sto dinara više. Najjeftinija je ljuta paprika – 200 dinara.
Pomfrit je 400, a pekarski krompir 500 dinara.
Naravno, ako ste se lepo najeli, obavezno morate i nešto popiti. Svi sokovi koštaju 500 dinara, mala flašica vode je 400, a od litre hiljadu dinara.
Rakija se kreće od 500 do 600, a flaša vina od 2.500 do 3.000 dinara. Čaša vina je od 500 do 600 dinara. Ukoliko ste pivopija, flaša Jelen, ili Nikšičkog piva, će vas izaći 500 dinara.
Šolja kafe je 300 dinara.
Ako su vam ove cene preskupe, uvek možete ručati sa porodicom kod kuće pre odlaska na Sajam. Uštedećete značajno.
Izvor: MojNoviSad
Dodaj komentar