Magazin

Policijski pas dresiran za pronalaženje narkotika nanjušio Vulina

vulin i pas
Printscreen

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ponovo je predmet podsmeha domaće, ali i regionalne javnosti nakon što je isplivao snimak njegovog obilaska jedne od policijskih jedinica MUP-a Srbije.

Ministar ovoga puta nije prošao poligrafsko testiranje kod dresiranog policijskog psa, nemačkog ovčara, specijalno obučenog za pronalazak narkotika. Na isečenom snimku jasno se vidi da je pas bio miran i u stroju, sve dok mu nije prišao ministar policije.

Nakon toga pas je krenuo da se otima i laje, na identičan način kako inače reaguju ovakvi psi kada nanjuše narkotike prilikom policijske istrage. Mnogi su snimak prokomentarisali rečima da „psi nikada ne greše“ ili da je „pas odlično dresiran“.

Drugi su se, pak, zapitali da li je ova reakcija specijalno obučenog psa dovoljan povod da ministar Vulin bude na licu mesta pretresen, kao što bi bio bilo koji običan građanin da se našao u ovakvoj situaciji.

I zaista, sa sigurnošću se može reći da policijski pas nije imao nikakvu nameru da osramoti i lažno optuži svog ministra. On je drresiran da bude profesionalac i da bez greške obavlja svoj težak posao.

Bilo bi zaista iracionalno da se ministar oglasi saopštenjem kojim bi optužio psa za destabilizaciju zemlje i napad na predsednika ili još gore, da je deo zaverenika u okviru MUP-a. Još luđe bi zvučao izgovor da je to zapravo podmetnuti pas Dragana Đilasa koji je od svojih 619 miliona evra, ukradenih od građana Srbije, podmitio lavež ovog vučjaka kako bi se bacila sumnja na državni vrh.

Zbog toga ministar ćuti, jer teško je naći izgovor zbog čega je specijalno dresirani pas na ovaj način odreagovao u njegovom prisustvu. Nadamo se samo da pas neće zbog svog profesionalizma snositi posledice kao mnoge njegove kolege inspektori koji su pošteno radili svoj policijski posao.

Uhapšen Kovač, “slučajni” ortak Vulina i ministra Sline, poslednji koji je video živog Halabrina

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Poseta je bila madjarskoj policiji tako da ne moze da optuzi psa 🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️😂😂 ali moze da igra na kartu “strani faktor” 😂😂

  • napisana gomila gluposti, pas je iz mađarske pogranične policije, a “incident” se desio prilikom susreta MUP Mađarske i Vulina u obilasku graničnog prelaza.
    Autor je, da ga parafraziram, u smislu potražio besmisao.

  • Ako je ovaj pas dresiran za nalaženje narkotika, onda je odreagovao kao da je nešto nanjušio, slaba šansa je da službeni pas ovako reaguje “tek onako” kao da je avlijska džukela.

    Inače, “vučjak” je obično kolokvijalni naziv za Nemačkog ovčara a ovaj pas nije NO, verovatno je Malino, mrzi me da vraćam snimak ponovo.

generic vignette (DESK luftika.rs)
17K Shares
17K Shares
Share via
Copy link