Magazin Srbija

Uhapšen Kovač, ‘slučajni’ ortak Vulina i ministra Sline, poslednji koji je video živog Halabrina

vulin kovac 1629618046-vulin-kovac-foto-privatna-arhiva-768x498
Foto: privatna arhiva/predragpopovic.wordpress.com

Vladimir Kovačević zvani Kovač uhapšen je pod optužbom za krivično delo izazivanja opšte opasnosti, a njemu se na teret stavlja da je podstrekivao tri osobe, protiv koje su podnete krivične prijave, na paljenje automobila marke Rendž Rover u ulici Augusta Cesarca u junu ove godine.

Kako mediji pišu, određen mu je pritvor u trajanju od 48 sati, nakon čega će biti premešten u KPZ Sremska Mitrovica na izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne zbog ranijih krivičnih dela.

Ono što je zanimljivo je da se Kovač sada hapsi zbog dela počinjenog u junu, a da je fotografija sa ministrom policije Aleksandrom Vulinom nastala tokom ’Beer festa’ u avgustu ove godine. Vulin, iako zagrljen sa širokim osmehom sa uhapšenim Kovačem, branio se u javnosti rečima da nije imao pojma sa kim se fotografisao, te da to radi sa svakim građaninom koji za tako nečim iskaže želju.

U junu učini krivično delo, u avgustu se slika sa ministrom, krajem septembra ga uhapse i vode u zatvor za prethodna dela. Plus, na sve to, u medijima njegovo ime povezuju sa grupom iz Ritopeka, kao i sa nestankom Aleksandra Halabrina, gde postoje svedoci da je Kovač poslednja osoba sa kojom je Aleksandar viđen živ. Kasnije je njegovo telo pronađeno, navodno slučajno, u plitkom grobu nadomak Beograda.

Policija je Kovača oko ovog nestanka jednom ispitala, majci pokojnog Aleksandra govore da je sve po standardnoj proceduri i da se ne brine jer ’policija svoj posao radi profesionalno’, dok se pojavljuju snimci na kojima se jasno vidi srdačno i prijateljsko pozdravljanje između Nebojše Stefanovića i Slaviše Kokeze sa Vladimirom Kovačevićem Kovačem i nestalim i ubijenim Aleksandrom Halabrinom.

Po priči Halabrinove majke Mare Halabrin njen sin je bio u stalnom kontaktu sa Kovačem, ali i sa Danilom Vučićem sinom predsednika, kao i Petrom Panićem Panom, koji je bliski saradnik Šešelja i Vučića iz starih dobrih radikalskih dana.

– Tog dana je trebalo da se nađe s Vladimirom Kovačević Kovačom, a kako sam kasnije saznala i našao se. Ja redovno idem u policiju, jedino što mi govore jeste da se radi na njemu, a čak su mi rekli i da je moguće da se ne reši. Govorila sam da ispitaju Kovača, na šta su mi rekli da im je on rekao da neće da priča sa njima. Tačno vidim da ne smeju, bar posle svih snimaka koje smo videli u prethodnom periodu – kazala je nedavno Mara Halabrin na konferenciji za medije.

Svako ko je rođen i odrastao u Srbiji vrlo dobro zna da je sprega između vlasti i kriminalnih struktura oduvek postojala, ali niko se nije nadao da će doći vreme kada će to bratstvo postati baš ovoliko očigledno. U Srbiji je nestalo za samo tri godine preko dvadesetak momaka, od kojih mnogi nikada nisu pronađeni i pitanje je da li će njihovi roditelji ikada saznati šta se zapravo desilo sa njihovom decom.

Mnogi od njih krenuli su putem kriminala u društvu koje kriminal tretira kao najmilije čedo, ali su na tom putu vrlo brzo stigli do sopstvenog kraja. Pitanje je ko stoji iza njihovih nestanaka i zašto policija ne koristi sve mehanizme da sazna pravu istinu i saopšti javnosti i roditeljima. Sa druge strane, najveća pitanja za sve građane glase – znate li da su vam ministri i rođeni sin tog istog obožavanog prvorođenog AV Srbije u najbližem kontaktu sa momcima sa poternica, nije li vas stid predaka i zašto pod milim bogom i dalje ćutite kao uplašeni zečevi ako se uz dve rakije razmećete srpstvom i patriotizmom?!

Ubijeni Halabrin stanovao kod Vučićevog kuma Pane i družio se sa Danilom, policija zataškava slučaj

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

190 Shares
190 Shares
Share via
Copy link