Koronavirus Srbija

Danas počinje uskršnji policijski čas: Nije potvrđeno kada će ljubimci u šetnju

Danas policijski čas koji će trajati 84 sata. Prethodnog vikenda zabrane kretanja građana trajale su 60 sati.

Kako bi se sprečili rizici od zaraze koronavirusom, policijski čas će trajati tokom celih uskršnjih praznika – do utorka u 5h.

Građani stariji od 65 godina, odnosno 70 u seoskim sredinama, jutros od 4 do 7 sati obavili su kupovinu u više od 4.400 maloprodajnih objekata i radnji širom Srbije. Nakon toga prodavnice se dezinfikuju kako bi bile spremne i za ostale kupce.

Takođe, penzionerima će od naredne sedmice biti dozvoljeno da tri puta nedeljno izađu u šetnju. Nova mera realizovaće se tako da penzioneri imaju pola sata vremena da tri dana, koja za sada nisu definisana, prošetaju najdalje 300 metara od svojih domova.

Kada je u pitanju šetnja pasa, proteklog vikenda vlasnicima je bilo dozvoljeno da svoje ljubimce prošetaju u subotu i nedelju od 8 do 10 časova i od 23 do 1 čas, ali još nije rečeno da li će isti termin sada važiti i u ponedeljak.

U Srbiji je do juče u 15 časova registrovano ukupno 5.318 slučajeva virusa korona. Hospitalizovano je 3.511 pacijenata, a njih 120 je na respiratorima. Od početka epidemije u Srbiji su od virusa korona umrle 103 osobe, dok je broj izlečenih 443.

Autor: 021.rs

Ne priznaje policijski čaš i zarazu, opušteno šeta po gradu, 4 puta prekršio zabranu

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
10 Shares
Share via
Copy link