Beograd Magazin

Policija u Beogradu šamara čoveka, oglasio se ministar Stefanović (VIDEO)

policija-samara-coveka

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem policajci u Beogradu šamaraju čoveka. Na videu koji ubrzo nakon objavljivanja postao viralan vidi se muškarac koji sedi na zadnjem sedištu policijskog auta dok ga jedan od policajaca šamara a drugi mirno posmatra.

Incident je snimio neko od komšija mobilnim telefonom, a na njemu se jasno čuje glas ženske osobe koja govori “pogledaj kako ga udara, sram da ih bude”, dok muški glas dodaje “sad ću da viknem…”.

Kako pišu mediji, muškarac je navodno pre nego što ga je zaustavila policija otkinuo retrovizore sa četiri automobila na Vračaru, a imao je gotovo dva promila alkohola u krvi i potom je udarao i policijski automobil.

Ok prekršio je zabranu kretanja tokom policijskog časa, po zakonu ide privodjenje, da li su morali da ga šamaraju?!?! Utvrdjivanje identiteta lica obavlja se u stanici, bez šamaranja. Zabranjeno je udarati vezano lice. Šta radite ovo narodu?! Da li je ovo zloupotreba službenog položaja, zlostavljanje i mučenje vezanog lica?!

Gepostet von Vladimir Savic am Mittwoch, 15. April 2020

Nakon toga usledilo je neprimereno ponašanje policajca, koji će ići na disciplinski postupak.

O incidentu su se oglasili i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i pomoćnik ministra i načelnik Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Dragan Kujundžić.

“Sektor unutrašnje kontrole detaljno će ispitati postupanje policijskog službenika prema četrdesettrogodišnjem muškarcu koji je danas uhapšen na Vračaru, jer je prekršio meru zabrane kretanja.

Povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, a ne kome se vidi da policijski službenik zadaje više udaraca privedenom muškarcu, Sektor unutrašnjih kontrole preduzeće sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i proveriti postupanje pripadnika policije, a o svemu će biti obavešteno i nadležno tužilaštvo”, naveo je Kujundžić u saopštenju.

Policija i BIA uhapsili direktora gerontološkog centra u kom je zaraženo 139 osoba

215 Shares
215 Shares
Share via
Copy link