Magazin Svet

Kineska policija spasila 1.000 maca iz kamiona na putu za klanicu

Uplašena maca
Foto: Pixabay

Poznato je da se na jelovnicima restorana u Kini može pronaći meso raznih životinja, koje se u većini drugih država ne koristi za ljudsku ishranu.

Ovog puta su se na meti zlotvora koji se bave protivzakonitom trgovinom životinjama našle mace, koje su mogle da završene u kobasicama ili na roštilju, da se nije umešala kineska policija.

Naime, kako su izvestili državni mediji, policija uspela je da spase oko 1.000 mačaka iz kamiona koji je bio na putu prema klanici.

Time je razbijen deo nezakonite trgovine u kojoj se meso mačaka prodaje kao svinjetina ili jagnjetina, piše Tanjug, a prenosi 021.rs.

Kako prenosi CNN, nakon dojave aktivista za prava životinja ranije ovog meseca, policajci iz Džangjiaganga, u istočnoj kineskoj provinciji Điangsu, presreli su vozilo korišćeno za prevoz mačaka.

Bez intervencije aktivista mačke bi verovatno bile ubijene i poslate na jug zemlje gde bi se od njihovog mesa napravili ražnjići od svinjetine i jagnjetine, kao i kobasice, piše kineski list Pejper na koji se poziva CNN.

Policija i poljoprivredne vlasti smestili su spasene mačke u obližnji azil, navodi se u izveštaju uz informaciju da su ljudi umešani u taj posao mogli da zarade 20.500 dolara.

U članku se ne spominje da li je neko uhapšen, ni da li se radilo o mačkama lutalicama ili kućnim ljubimcima.

Izveštaj je na kineskim društvenim medijima izazvao novi talas zabrinutosti zbog prava životinja i bezbednosti hrane, a mnogi su pozvali na veću kontrolu vlasti, navodi CNN.

Izvori: 021.rs, Tanjug

Naučnici dokazali da mačke pate kada su odvojene od vlasnika

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link