Magazin Novi Sad

Ma, predivno: Ovaj fejsbuk komentar Novosađanina je doveo do hapšenja pred decom u centru grada

Novi Sad je očigledno grad bez realnih problema i pravih pretnji jer policija ima vremena da pregleda komentare po društvenim mrežama i hapsi ljude zbog “neprimerenih komentara”.

Sarkastičan komentar na vest o tome da je policijski inspektor povređen prilikom pokušaja hapšenja dok je bio van dužnosti, Aleksandra Ostojića koštao je hapšenja u sred centra Novog Sada i to pred decom od 4 i 6 godina.

Zbog ironičnog komentara na društvenim mrežama na konto novosadske policije, Novosađanina Aleksandra Ostojića juče je policija pretresala, a potom i privela u stanicu, sve u prisustvu njegova dva sina od 4 i 6 godina. U momentu privođenja Ostojić je sedeo na klupi na trgu ispred Gradske kuće, gde su se klinci igrali. Prema rečima njegove supruge Ksenije Ostojić, svega par minuta nakon što je Aleksandar seo na klupu, gledajući sinove kako voze trotinete, stigla je policija.

“Čim je seo, iza leđa mu je stao policijski džip, malo zastao, a potom se popeo na pešački deo trga i stao direktno ispred njega. Policajac je otvorio prozor i pitao ga “Kako se ti zoveš”, na šta je suprug odgovorio punim imenom i prezimenom. Tada su obojica izašla iz auta, prišla mu i pitala ga “Ti bi nas mrtve, je li, mangupe?”. Muž im je rekao da ne zna o čemu pričaju, na šta su mu rekli da izvadi sve iz džepova”, kaže Ksenija, inače poznata javnosti po svojim oštrim komentarima na tviteru na konto vlasti.

Ona napominje da je njen muž uradio kako mu je rečeno. Izvadio je telefon i pare, a tada mu je policajac rekao da stavi ruke na kola.

 

“Prišao je autu, stavio ruke na kola, a potom mu je jedan od policajaca tražio i da raširi noge. Iako je učinio kako mu je rečeno, on ga je sa leđa “caknuo” po unutrašnjoj strani cevanice i pitao ga da li zna šta znači raširiti noge”, kaže Ksenija, napominjući da se sve dešava u popodnevnim satima, u centru Novog Sada, pred brojnim šetačima, ali i pred njihovom decom.

“U tom momentu mlađi sin je video šta se dešava i počeo da prilazi ocu, plačući. Saša je tada rekao policajcu “Čoveče, plašiš mi dete”. Tada je drugi policajac prišao sinovima i, umirujući ih, pozvao da uđu u patrolni džip “da se zabave dok ne stigne mama” ”, kaže Ksenija. Tada je, prema njenim rečima, stigao i drugi policijski džip, kom je prišao policajac koji je pretresao Aleksandra i rekao kolegama “To je taj, uhvatili smo ga”, na šta je čovek iz džipa rekao “ J…m li mu majku, sad nije toliko hrabar”.

Tek nakon što ga je jedan od policajaca pitao “da li je svestan da je njihov kolega ranjen šrafcigerom”, Ostojić je shvatio o čemu je reč i da ga privode zbog komentara koji je postavio na svom fejzbuk profilu, povodom prošlonedeljnog incidenta u kom je novosadski policajac izboden šrafcigerom.

“On je na tu vest stavio ironični komentar “ma, predivno”, u kontekstu bezbednosti u gradu, ali oni očigledno nisu shvatili. Pokušao je da im objasni da nije pozivao na nasilje, već je stavio sarkastični komentar, ali nije vredelo. Tada su mu rekli da me pozove, da dođem po decu, a njega su priveli u stanicu”, priča Ksenija, napominjući da suprug kod sebe nije imao ličnu kartu i da žive na svega par minuta od trga.

Nakon što je Ksenija došla po dečake, policajac je i nju pitao “da li zna šta joj je suprug napisao”, na šta je i ona pokušala da im objasni da je u pitanju sarkazam i da se “na dnevnom nivou na fejsbuku napiše 5.000 mnogo gorih stvari”. Aleksandar je potom maricom odvezen u stanicu, gde su ga držali sat vremena, a zatim pustili uz prekršajnu prijavu zbog lične karte. U policiji mu je i savetovano da “pazi šta priča i da zna da se sve gleda, čita i sluša”, a ono što dodatno zabrinjava Ostojićeve je činjenica da se policija stvorila na trgu vega dva minuta po Aleksadrovom izlasku iz stana sa decom, piše Nova.

“Kao su oni znali da je moj suprug tu, tog trenutka i da je to on? Da li to znači da su ga tražili? Da znaju gde živimo i gde se svakog momenta nalazimo? Da li mu prate telefon ili njega ili tako baš slučajno od svih ljudi naleteli na njega?”, kaže Ksenija, pitajući se da li su to počeli “da love po ulicama” svakog ko kritikuje režim.

Informer treći put plaća Bošku Obradoviću jer su ga nazivali fašistom i NATO slugom

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Svaka cast.Da konacno shvate neobrazovani polu ili nikakvi intelektualci da ne mogu da lupaju sta hoce.Policija treba da se ceni,zakon postuje .

183 Shares
183 Shares
Share via
Copy link