Magazin

Informer treći put plaća Bošku Obradoviću jer su ga nazivali fašistom i NATO slugom

Srpski pokret Dveri saopštio je danas da je Viši sud u Beogradu doneo presudu kojom je po treći put kaznio vlasnika dnevnog lista “Informer” Dragana J. Vučićevića sa 160.000 dinara zbirno, za povredu časti i ugleda predsednika Dveri Boška Obradovića usled objavljivanja neistinitih informacija.

Kako se navodi, to je treća sudska presuda u korist Obradovića protiv “Informera”, koji je već pravosnažno kažnjen zato što je Obradovića nazivao “fašistom, trgovcem belim robljem, izdajnikom Kosova i slugom NATO”.

“Ovoga puta radi se o članku u štampanom i elektronskom izdanju ‘Informera’ od 5. decembra 2018. godine pod naslovom ‘Đilas i Boško hoće krv – dok Šiptari prete ratom, opozicija sprema haos u Srbiji’ i podnaslovom ‘Boško Obradović juče se u Skupštini pojavio u žutom prsluku i najavio krvavavo nasilje na ulicama’ “, navodi se u saopštenju Dveri, a prenosi portal Nova.

Kako se dodaje, tuženi vlasnik lista Informer Vučićević se obavezuje da objavi ovu presudu o svom trošku, bez komentara i odlaganja, najkasnije u drugom narednom broju novina od pravosnažnosti presude.

U presudi se, prema saopštenju Dveri, navodi da su “na taj narušeni ugled i čast tužioca, imajući u vidu da su neistinite tvrdnje mogle proizvesti samo negativan stav najšire javnosti o ličnim i moralnim kvalitetima istog. To kod čitaoca može izazvati prezir, osudu i pogrešnu sliku o tužiocu koji je predsednik stranke koja se zalaže za zaštitu ustavnog poretka Srbije, posebno na Kosovu i Metohiji”.

“Činjenica da se tužilac tih dana pojavljivao u žutom prsluku ne vodi automatski zaključku da je tužilac time pozvao na krvave nerede kao u Parizu… Ne može se zaključiti da je izražavanje tuženih kroz objavljeni članak imalo za cilj obaveštavanje javnosti i da je doprinosilo raspravi u demokratskom duhu. To je vodilo stvaranju određene slike o tužiocu u javnosti koja povređuje njegovu čast i ugled”, navodi se u presudi.

Obradović je povodom presude izjavio da sudske presude iz dana u dan pokazuju “kolike su bile razmere laži i kleveta protiv lidera opozicije u režimskim medijima”.

On je dodao da svaka takva presuda znači veliku moralnu i političku satisfakciju, ali da to posle nekoliko godina ne može da umanji štetni medijski efekat jer “svakako neće biti objavljeno na naslovnoj strani kao ono što je bilo razlog za tužbu”.

“Smatram da režimski mediji neće prestati sa ovakvim negativnim kampanjama protiv svakoga ko drugačije misli od aktuelne vlasti jer je finansijska kazna mala i oni su je unapred ukalkulisali u svoj godišnji budžet. Oni sve ovo rade po nalogu vladajućeg režima od koga dobijaju i ogromne subvencije od narodnih para iz državnog budžeta”, ocenio je Obradović.

Ministarstvo odbrane dodelilo zahvalnicu Informeru za borbu protiv koronavirusa

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

20 Shares
Share via
Copy link