Beograd

Namestio šefa za drogu pa pao sa marihuanom

Policajac Jovica Bulatović, koji je uhapšen sa 58 kilograma marihuane, u svom dosijeu već ima zabeležene afere sa narkoticima.

Prema pisanju medija, on je bio svedok u slučaju uzimanja mita od dilera i izvlačenja heroina iz kase zaplena protiv tadašnjeg šefa Dejana Subotića.

Policajac Jovica Bulatović je pre nekoliko godina navodno “namestio” svoje tadašnje nadređene Dejana Subotića i Milana Ćulafića da su ukrali heroin iz kase za zaplenu droge PU Valjevo, međutim, iako su svedoci tada tvrdili da je sa spornim narkoticima viđen upravo Bulatović – sud se na to nije obazirao, saznaje Nova.

Bulatović, pripadnik SKOPI – Službe za kriminalističko obaveštajne poslove i prikrivene islednike, pao je pre nekoliko dana, a njegovo hapšenje nije iznenadilo javnost u Valjevu, jer je on i ranije dovođen u vezi sa sumnjivim radnjama, odnosno sa aferama sa narkoticima.

Kako portal Nova.rs saznaje, Bulatović je čovek koji je 2013. godine, navodno, “namestio” aferu svojim tadašnjim nadređenima Dejanu Subotiću, bivšem šefu Odseka za suzbijanje kriminaliteta Dejana Subotića i Milanu Ćulafiću, inspektoru Policijske uprave Valjevo, koji su tada privedeni, a potom i osuđeni, zbog primanja mita od dilera i uzimanja heroina iz kase zaplena SUP-a Valjevo.

Advokat Stana Đekić, koja je u pomenutom postupku zastupala osuđenog Subotića, kaže za portal Nova.rs da je upravo Bulatović bio čovek koji je “zaslužan” za presudu njenom branjeniku, a koji je istom osuđen na osam godina zatvora.

“Jovica je čovek koji je hakon hapšenje Subotića, seo na njegovo mesto. U septembru 2013. se znalo da će Predragu Džajiću ističe mandat i da se bira novi načenik, a najozbiljniji kandidat bio je upravo Dejan Subotić zbog svojih uspeha. Protivkandidat mu je bio tada Saša Marković, koji je potom i došao na pomenuto mesto, jer je u međuvremenu uhapšen Subotić. Sav prljav posao oko hapšenja Subotića uradio je upravo Jovica”, rekla je ona.

Ona se osvrnula i da pomenutu presudu.

“Dejan je osuđen za primanje mita u iznosu od šest ili osam hiljada dinara, kada se mito prima u novcu, taj se novac obeleži. Taj novac ne samo da nije bio zaplenjen po procedurama, kao obeležene novčanice, nego uopšte nije postojao u postupku – već je postajala samo reč učenjenog svedoka. Druga tačka optužnice glasi da su Dejan i Milan iz kase zaplene u PU Valjevo izvadili zaplenu od 4 kilograma heroina, koji je zaplenjen u jednog akciji na magistrali.

Iz te kase navodno su izvadili zaplenu, isekli kese, uzeli kilogram i pustili ga na ulicu. Treba da je čovek laik da uzme i pusti drogu iz živog predmeta, dok sa druge strane ima puno kasu arhiviranih”, kaže ona.

Ističe da je i tada bilo jasno da se, kako tvrdi, njenom branjeniku namešta afera, a o čemu svedoči iskaz inspektora Strahinje Radića, koji je saslušan u pomenutom sudskom procesu.

“On je svedočio u discplinskom i krivičnom postupku. Ispričao je da je neko kratko vreme pre hapšenja Subotića bio pozvan od strane Jovice Bulatovića da dođe u PU i da je tada odveden u kancelariju gde je kasa sa zaplenama i ostavljen na hodnik. Ispričao je da je kroz otvorena vrata video kako Jovica Bulatović radi sve ono za šta se potom teretio Dejan Subotić, odnosno da seče kesu sa narkoticima, fotografiše ih. Pod tim mislim upravo na spornu zaplenu za koju je Dejan bio osuđen”, kaže advokatića.

Svedok: Nisam video oštećenja na kesama droge

Ipak, sud ovaj iskaz nije cenio. Portal Nova.rs došao je u posed pomenutog svedočenja i prenosi šta je on ispričao tokom svog saslušanja.

“Ja nikada nisam slikao zaplenjenu opojnu drogu koja se nalazila u kasi, niti samu kasu, a na svom mobilnom telefonu nemam takve slike. Poznato mi je da je Jovica Bulatović imao u svom telefonu imao fotografije kase, bio sam prisutan kada je on fotografisao tu opojnu drogu, ne mogu da se setim kada je to bilo, znam samo da je bilo pre svih ovih dešavanja. Sećam se da je Bulatović rekao da je imao saznanja da je iz kase izneta neka opojna droga, pa je tražio da ja budem prisutan kada on to bude slikao svojim telefonom. Tom prilikom on je otvorio kasu i iz kase na sto izneo papirni džak, znam da je u pitanju zaplena heroina oduzetog od Krompirović Ivana”, rekao je inspektor.

Kako je dodao, Bulatović je tada iz džaka izneo više papirnih kesa, a potom iz njih najlonske.

“Zatim je slikao to svojim telefonom, a kese potom vratio onako kako su i bile složene, a potom je zaheftao džak i isti vratio u kasu”, rekao je on i dodao: “Nisam primetio tom prilikom da su na džakovima i kesama postojala neka vidljiva oštećenja”.

Kolege: Nameštena afera

Podsetimo, dvojica valjevskih policajaca Subotić i Ćulafić uhapšeni su 2013. godine posle prijave lokalnih dilera Gorana Đ, Nenada S. i izvesnog mladića poznatog pod nadimkom „Gušter“, koje su Subotić i Ćulafić uhapsili pre nekoliko godina zbog posedovanja narkotika, kao i zbog toga što su drogu zaplenjenu u raznim akcijama u Valjevu navodno vraćali na tržište posredstvom „svojih“ dilera.

Ipak, nakon pomenutog hapšenja, njihove kolege su često u javnosti tvrdile da im je afera nameštena. I pored toga, oni su 2018. pravosnažno osuđeni na kazne od po osam i sedam i po godina zatvora. Subotić je napustio Srbiju neposredno pre izdržavanja kazne, dok je Ćulafić izdržava.

Nataša Zečević smenjena sa mesta direktora zbog političke igre i svima poručuje MOŽETE DA NEĆETE

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Jadni smo svi mi sa ovom policijom koja treba da radu u interesu naroda. Mito,dilovanje,korupcija pa šta očekivati više od ovoga, jel to policija….SRAMOTA

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
301 Shares
301 Shares
Share via
Copy link