Magazin

Nataša Zečević smenjena sa mesta direktora zbog političke igre i svima poručuje MOŽETE DA NEĆETE

Nastavnica matematike Nataša Zečević smenjena je sa mesta direktorke Tehničke škole „23. maj“ u Pančevu, a sada poručuje svima da nikada ne pristaju da ih vode gori I da rade stvari u koje ne veruju.

Nataša Zečević je uz punu podršku kolektiva i roditelja reizabrana na mesto direktora 2018. godine, a ministar Šarčević ju je sada smenio zbog članstva u Stranci slobode i pravde.

“Ovo je Nataša Zečević, profesorka s kičmom, do ponedeljka direktorka najveće srednje škole u Pančevu. Smenio je Šarčević, sluga kamarile bez kičme, zato što njenu nisu slomili”, napisala je potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić, prenosi Nova.

A ovo je napisala Nataša Zečević:

“Hvala divni ljudi. Često je deo razgovora izgledao ovako:
Ja: Hajde da pokušamo…
Oni: Ma to je nemoguće, danas, u Srbiji..
Ja: Hajde da vidimo…
Pokušali, videli, uspeli, uradili…

I pobedili!

U školi smo uradili stvari koje su izgledale nemoguće i svi zajedno pokazali da može! Simbolično me je odlazeći ministar smenio dana kada smo pre 20 godina osvojili slobodu.

Ali ja ću se za dobro obrazovanje, slobodu i pravdu boriti i dalje.

Ministar me smenio zato što sam zaposlenu sa 50% norme na drugih 50% rasporedila iz redova nezaposlenih. Ako vam nije jasno, ne brinite, nije ni ministru.

Posle skoro dve godine borbe, inspekcija i anonimnih prijava smenjena sam zato što je moja čaša polupuna, a ministrova poluprazna.

Dragi ministre, i Srbija je poluprazna!

Ja cu svoje bitke i dalje da bijem! Odustati neću!

Dokazaću da može i da znam kako!

Mi imamo plan za bolje škole, bolji grad, bolju zemlju.

I za kraj da podsetim moje drage ljude iz škole. Na zidu škole piše – i ja sam to dobro naučila: MOGU DA NEĆU!

Molim vas da i vi naučite i ne pristajete nikada da vas vode gori od vas i da radite stvari u koje ne verujete”.

Podsetimo, prekjuče je Nataša Zečević smenjena sa mesta direktorke Tehničke škole “23. maj” u Pančevu.

Iz SSP su reagovali, navodeći da je Zečević smenjena samo zato što je postala članica SSP.

“Nataša Zečević je izabrana na mesto direktorke te škole 2014, a reizabrana 2018. godine. Imala je nepodeljenu podršku nastavnika i roditelja. Šta se promenilo za ove dve godine pa da bude smenjena? Ništa”, izjavio je predsednik SSP Dragan Đilas.

“Ali je u međuvremenu prihvatila da vodi odbor za obrazovanje, kao i pančevački odbor Stranke slobode i pravde. A to se ne oprašta. Kao što se slobodno iznošenje mišljenja i odbijanje davanje podrške SNS-u nije oprostilo ni direktorkama škola u Blacu i Šapcu, kao ni prosvetarima u Beloj Crkvi i Kuršumliji”, rekao je predsednik SSP.

Nakon toga, potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić objavila je da je na mesto Zečević postavljena Jasna Milićev, “članica ekipe Branislava Lečića”.

“Umesto Nataše Zečević, koja je smenjena samo zato što je članica SSP, na mesto direktorke Tehničke škole “23. maj” iz Pančeva ministar Šarčević je postavio Jasnu Milićev, članicu ekipe Branislava Lečića. Da li je sad jasnije?”, napisala je Rakić na Tviteru.

Na kuću advokata u Zrenjaninu bačena bomba

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

38 Shares
Share via
Copy link