Srbija

Policajci greškom pretukli 3 mladića, mislili da su učesnici pljačke u Užicu

hapšenje pedofila
Foto: Printscreen

Policajci iz Bajine Bašte i Užica greškom su pretukli trojicu mladića iz Bajine Bašte, jer su sumnjali da su učestvovali u pucnjavi i fizičkom obračunu kriminalaca 20. oktobra.

To tvrde roditelji trojice mladića, od kojih su dvojica maloletnici, i najavljuju prijave protiv policajaca. Policijska uprava Užice o tome se zvanično ne oglašava, a bajinobaštanska policija je, kako Danas saznaje, pokrenula istragu.

U Višem javnom tužilaštvu u Užicu tvrde da, prema saznanjima koje, za sada, poseduju, “policija nikoga nije tukla”, već je trojicu momaka izvukla iz automomobila “fijat panda”, kojim su se prevozili iz Užica u Bajinu Baštu, i oborila ih na zemlju, zbog sumnje da su učestvovali u pucnjavi u Užicu.

Trojica mladića iz Bajine Bašte R. Đ. (18), koji je bio za volanom “pande”, L. Č. (17) i M. R. (17), inače učenici Tehničke škole “Radoje Ljubičić” u Užicu, tim automobilom su se vraćali kući na vikend u petak popodne, 20. oktobra.

Na putu Užice – Bajina Bašta, u ataru sela Pepelj, svedoče za Danas njihovi roditelji, zaustavila ih je i pretukla grupa policajaca u uniformama i civilnoj odeći.

Miloje Čvorović, otac jednog od mladića, naveo je za Danas da mu je sin rekao da su policajci “sa uperenim puškama zaustavili ‘pandu'”.

– Bez legitimisanja i objašnjenja, izvukli su ih iz kola, oborili na zemlju, pretresli ih i tukli. Mog sina je policajac udario pištoljem u glavu, a kada su videli da to nisu oni za kojima su tragali, samo su im rekli da nastave putovanje – sveodoči za Danas Čvorović.

Sina je odveo kod lekara u Dom zdravlja Bajina Bašta. U izveštaju je navedeno da je lekaru rekao da su mu povrede naneli policajci, a lekar je konstatovao kontuziju glave, hematome na licu i leđima.

Upućen je kod psihijatra, kome je rekao da je “strahovao da će policija ubiti njega i ostalu dvojicu njegovih drugova”, da mu je “policajac postavio pištolj na čelo i njime ga udario u glavu, nakon čega je izgubio svest”.

Uz navode da je “napadnut tupim predmetom”, psihjatar je u svom izveštaju napisao da je tom mladiću “potreban psihotrapeutski tretman”.

– Decu su nam pretukli, gazili ih, a mog sina su udarili rukohvatom pištolja, zbog čega se on onesvestio. U njih su uperili automatske puške i prislanjali im oružje na čelo – svedoči za Danas Čvorović i daje na uvid lekarske izveštaja o povredama njegovog sina.

Angažovaće, kaže, advokata i podneti prijavu protiv policajacaca jer, kako poručuje, “za to neko mora da odgovara”.

Aleksandar Rogić, otac drugog mladića, potvrdio je Čvorovićeve reči.

U Policijskoj upravi Užice, Danasu je nezvanično potvrđen taj događaj i navedeno da je sve to prijavljeno tužilaštvu.

Filmska potera u Novom Sadu, bežao od policije, a auto ostavio na kolovozu (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link