Magazin Novi Sad

Novi Sad je dobio novog heroja – malog, ali suštinski najznačajnijeg

policajac spasao psa
Foto: Twitter

Jučerašnji (11. decembar) katastrofalni požar na 13. spratu zgrade na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu imao je srećan kraj. U ovoj tragediji nije bilo žrtava, niti ozbiljnije povređenih, pre svega zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca.

Vest koja je takođe obeležila ovaj slučaj je jedan policajac koji se nije samo pobrinuo da spasi zarobljene ljude iz vatrene stihije, već se i sam borio protiv nje, a sve u cilju da spasi dva psa.

On je vrlo brzo postao heroj dana kada je njegova fotografija postavljena na društvenim mrežama. I nije samo pomogao kučetu kojeg na fotki nosi u rukama.

Kako dalje pričaju učesnici ovog događaja, on je čuo jednu ženu kako priča da je i njen ljubimac ostao u stanu, pa je samo rekao: “Daj ključeve” i otišao po njega, piše Noizz.

Tako je ovaj službenik postao najomiljeniji policajac u Novom Sadu, kojeg danas hvale svi koji su čuli za ovaj slučaj. “Čovek”, “Heroj”, “Junak”, “Dobar čovek”, ređaju se epiteti za njega.

Dragan je poginuo spasavajući italijansku decu, otišao je kao zidar, a skončao kao heroj

Bojana Savić

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Bilo bi lepo da se piše i o policijskom službeniku koji je izvukao i spasao osmoro ljudi sa 14 i 15 sprata navedene zgrade.

176 Shares
176 Shares
Share via
Copy link