Svaka generacija ima neke svoje bubice, kojima želi da prkosi ustaljenim normama i kalupima sveta odraslih, ali trend koji se stidljivo pojavio među mladima tokom pandemije koronavirusa i koji još uvek ima svoje poklonike, možemo slobodno nazvati, osim što je odvratan i opasnim po život.
Radi se o trendu „dro*iranja“ do tada „neprovaljenom“ supstancom, sirovim mesom, i to – pokvarenim!
Naravno, kao što je već postalo uobičajeno, ovaj debilni trend svojevremeno se proširio društvenim mrežama, koje su postale pravi poligon za širenje gluposti i retrogradnih ideja, gde autori ne razmišljaju previše o posledicama.
Not at all. This is how it looked btw pic.twitter.com/pCBGMCTKvf
— HowHighCanThisGo 💮 (@DKexer) April 12, 2021
Ceo „postupak“, koji će svakako izbegavati svaka iole normalna osoba, je sledeći – meso nekoliko nedelja, pa čak i meseci, ostave u tegli i čekaju da se pokvari, a konzumiraju ga tek kada postane smeđe ili sive boje i kad se pojave buđ i sluz, piše Klubikon.
Jedan korisnik Tvitera naveo je da ga konzumiranje takvog mesa momentalno „odvali“, dok se jedan jutjuber snimao kako jede sirovo pokvareno meso staro godinu dana, a ukus je opisao kao “žestok i neodoljiv”.
Losing my mind over this pic.twitter.com/14B4LYBuQb
— bfa agonistes (@superloafcat) April 29, 2021
Savim je logično da su roditelji i doktori izuzetno zabrinuti zbog ovakvog kretenskog ponašanja, koje može ozbiljno narušiti zdravlje.
Doktorka Sara Džarvis izjavila je za „The Sun“ da je ovaj trend jako opasan i da može prouzrokovati brojne zdravstvene tegobe, poput crevne viroze, povraćanja, proliva i dehidracije, a takođe je moguća zaraza salmonelom, listerijom ili bakterijom ešerihijom koli.
Naučnici još nisu uspeli da utvrde šta to tačno u sirovom mesu kod mladih uzrokuje osećaj blaženstva, ali pretpostavljaju da se radi o nekoj od opasnih bakterija.
Izvor: Klubikon
Dodaj komentar