Magazin Srbija

Počela protestna šetnja zbog ćutanja vlasti o Rio Tintu – veliki miting na Sretenje

protest ispred predseništva
Foto: Printskrin/N1

Nekoliko desetina demonstranata blokiralo je put ispred zgrade Predsedništva Srbije u 14 časova i tako je započet još jedan protest ekoloških udruženja, uprkos policijskoj zabrani.

Ekološki aktivisti  traže donošenje Zakona o zabrani istraživanja i eksploatacije litijuma i bora, a zvaničnih odgovora na zahteve još nema.

Direktor kampanje Kreni-promeni, Savo Manojlović, juče je rekao da policija nije odobrila ovaj skup, ali da će bez obzira na to, biti održan.

Okupljeni su nakon ovraćanja okipljenjim krenuli ka zgradi RTS-a, nakon čega će se vratiti do Pionirskog parka, gde već nekoliko dana kampuju meštani Gornjih Nedeljica, Loznice, Beograda i drugih krajeva Srbije.

Podsećamo, nekoliko desetina građana i ekoloških aktivista kampuje svake večeri ispred zgrade Predsedništva, a među njima su glumica Bojana Novaković, Savo Manojlović, Aleksandar Jovanović Ćuta, Ljiljana Bralović i drugi.

Protestnoj koloni pridružila se i glumica Svetlana Ceca Bojković, koja se pozdravila sa demonstrantima na početku kolone.

– Ovi ljudi su napustili svoju stoku i pašnjake i došli ovde da ih podržimo i mi ih podržavamo, jer od njih zavisimo – rekla je Bojković.

Među okupljenima je i glumice Jelena Stupljanin i Bojana Novaković.

Okupljeni demonstranti su preko Trga republike krenuli ka zgradi Radio televizije Srbije.

Pre polaska Manojlović je još jednom pozvao na odbranu Ustava 15. februara i rekao da će o vremenu početka protesta građani biti obavešteni blagovremeno. Protest će, kako je dodao, biti održan u isto vreme kada će i predsednik Srbije dodeljivati ordenje.

Izvor: Nova

Savo Manojlović kampuje ispred Predsedništva i razmišlja da prijavi nestanak komšije Vučića

OGLAS

523 Shares
523 Shares
Share via
Copy link