Lifestyle

Plaše li se muškarci jakih žena?

Mnoge žene se trude da postanu jake i nezavisne, a onda se suočavaju sa problemom nalaženja odgovarajućeg partnera. Često jake žene traže jakog muškarca, ali su takve kombinacije često nestabilne ističe psihoterapeut Zoran Milivojević.

tvrdoglavi-pesnica
Izvor: Pixabay ©

Nakon ove konstatacije žena će prvo samoj sebi da postavi pitanje Jesam li ja jaka? Nije lako odgovoriti na ovo pitanje, jer ako malo bolje razmislim i moja baka i mama su jake žene, pa opet nikada nisu samoj sebi postavljale ovo pitanje, jer ih se muškarci nisu plašili. Zbog čega se danas žene traže odgovore u magazinima na pitanje Plaše li se muškarci jakih žena?

shop-pokloni
Izvor: Pixabay ©

Pa dobro, nakon što sam prelistala nekoliko takvih magazina, pogledala nekoliko emisija takvog sadržaja jedino što sam mogla da zaključim je šta će ti muškarac možeš sama da otvoriš teglu i nožem. Ukoliko sam ja već jaka žena znači ne treba mi muškarac, a verovatno ni nož, ako sam dovoljno fizički snažna.

Zapravo ne verujem da se muškarci plaše jakih žena, verujem da se više plaše odgovornosti i vezivanja. Danas kada mnogi ne znaju šta će sa egzistencijom, sa sobom, sa svojim životom, ne žele kraj sebe ženu koja će imati prevelika očekivanja od njih.

shop-novi-sad
Izvor: Pixabay ©

I nekada su žene bile jake, radile na polju, u kući, brinule o porodici i domaćinstvu. Danas čak i one koje ne žele biti jake, vremenom to postaju, jer moraju sebi da obezbede egzistenciju. Mislim da je veći problem od jaki žena zapravo individualizam. Nameću vam da razmišljate kako sve možete sami, kako vam je zapravo lepše dok ste sami.

I onda jednog trenutka dok verujete u to samouvereno uzimate nož i pokušavate da otvorite teglu, jer šta će vam muškarac, šta će vam bilo ko. Međutim, već u narednom trenutku shvatite da jednostavno tako ne ide, da ste samo čovek, društveno i emotivno biće. Ostavljate teglu, više niste gladni, jer kako kažu uvek je slađe jesti u društvu.

Više o tome da li su žene džentlmeni 21. veka

10 Shares
Share via
Copy link