Magazin

Pijan ubio komšiju, “stojadina” zakopao, pa žrtvi mrtav ‘ladan kukao na sahrani

stojadin-mup
Zakopana Zastava 101/Foto: MUP

Ova priča može da uđe u bilo koju “verovali ili ne” rubriku, a sasvim sigurno je ušla u policijske anale Srbije.

Šta su sve počinici u stanju da urade i skinu sa sebe krivicu najbolje govori slučaj Danijela Kerčulja.

Njegov zločin je otrkiven 27. oktobra 2016. godine. Tačnije, toga dana je šumar na putu između sela Grebenac i Dupljaja, na području Bele Crkve, pronašao telo meštanina Živojina Žebeljana (77). Odmah je bilo jasno da je nastradao na biciklu i da ga je pokosio automobil. Policija je došla na mesto zločina i potraga je krenula.

Ubrzo je uhapšen Kerčulj, Živojinov komšija iz sela Dupljaja. Prikupljeni su svi dokazi i nije bilo sumnje da je pravi počinalac u pritvoru. Ali, automobila kojim je usmrćen starac nigde nije bilo. Onda je islivala neverovatna priča.

Kerčulj je te večeri slavio u porodičnom domu, pa kada je nestalo pića krenuo je da dokupi. U pripitom stanju seo je za volan automobila „zastava 101“. Na putu do kuće, oko 18 sati, je i usmrtio komšiju. Naravno, produžio je dalje i nije ni pokušao da pružio pomoć unesrećenom starcu.

Pravo sa mesta nesreće odvezao se putem ka Kovinu. U blizini Deliblatske peščare, na nepristupačnom terenu, zakopao „keca“! Supruzi je rekao da je automobil prodao.

Posle je mrtav hladan otišao i na sahranu komšiji. Čak je i jaukao za svojom žrtvom. Ali, stavljene su mu lisice na ruke.

Izvor: Novosti

Subotički doktor spasavao preživele s “Titanika” i sreo ruskog cara pred pogubljenje

OGLAS

45 Shares
Share via
Copy link