Magazin

Pevačica saznala da boluje od raka pa napisala emotivno pismo: Želim gledati svoju ćerku kako raste

flor-jansen
Foto: Instagram/Floor Jansen

Flor Džansen, pevačica i članica popularnog benda „Nightwish“, otkrila je da boluje od raka dojke.

Ona je na svom nalogu na Instagramu objavila pismo koje je podelila sa svojim fanovima.

„Pismo tebi

Život dolazi u talasima, sa usponima i padovima.

Imala sam zadovoljstvo da preživim puno uspona, a podelila sam ih sa vama putem društvenih mreža i brojnih nastupa širom sveta tokom mnogo godina moje karijere.

Ali sada me je zahvatio novi talas. Nije dobar. Imam rak dojke. Dijagnostikovan mi je pre nešto više od dve nedelje i sutra idem na operaciju uklanjanja tumora.

Moja prognoza je jako dobra! Čini se da je to neagresivni rak koji se nije proširio. Neću morati da odstranim dojku. I biću bez raka nakon ove operacije, plus lokalno zračenje koje će trajati tri meseca, nadam se.

Znaćemo više posle operacije kako bismo videli da li će ova pozitivna prognoza ostati.

Reč ‘rak’ je šokantna. Sve ono što ste smatrali važnim u životu pre ove dijagnoze radikalno se menja u roku od nekoliko minuta. Sada samo želim ponovo biti zdrava.

Želim gledati svoju ćerku kako raste u ženu, želim živeti! A najstrašnije u ovoj dijagnozi je to što sam mislila da sam zdrava!

Rak nisam osetila, nisam znala da postoji dok nisam kao žena od 40 plus otišla na standardni mamografski pregled.

Nešto što mnoge zemlje nude, čak i besplatno.

Da nisam otišla tamo, tumor ne bi bio otkriven. Za godinu dana od sada ovo je moglo postati mnogo veće. Pomisao na to me tera da podelim ovu priču sa vama.

Mamografija spašava život. Neugodno je i možda mislite da ionako nećete imati ništa u grudima, ali idite!

A za muškarce koji ovo čitaju – podsetite svoju ženu, devojku, majku, sestru da odu na pregled. Čak i bez luksuza koji ja kao zapadnjakinja doživljavam sa besplatnim mamografskim pregledima – Idite!

Srećom, postoje mnoge organizacije koje nude informacije o samootkrivanju ako nemate pristup ili sredstva za mamografiju.

Ako vas podstaknem da se brinete o sebi, onda će nešto dobro izaći iz ove moje dijagnoze. Ako sve bude po planu, biću spremna za evropsku turneju sa ‘Nightwish-om’, koja će početi 20. novembra. A optimistična sam jer su mi dobre prognoze. Obećavam da ću voditi računa o sebi.

Hvala vam što ste pročitali ovo pismo“, napisala je Flor.

Pas je pomogao Ani da otkrije rak dojke:“Jednu stvar uporno ponavljao“ (FOTO)

Share via
Copy link