Magazin

Petra nestala pre 30 godina, svi su mislili da je mrtva, a onda se pojavila i otkrila bolnu istinu

devojka-tuga-stolica

Studentkinja informatike Petra P. nestala je bez traga u Braunšvajgu u Donjoj Saksoniji 1984. godine. Nakon što je šegrt koji je izučavao stolarski zanat zbog pažnje medija rekao da ju je ubio, proglašena je mrtvom, iako telo nikada nije pronađeno.

Prošla je 31 godina od nestanka kada je Petra P. je 2015. godine pozvala policiju jer joj je neko provalio u stan u Dizeldorfu. Tada je policiji priznala ko je ona, prenosi Telegraf.

Više od tri decenije živela je pod imenom Suzana Šnajder. Od 2015. godine nije želela da priča o razlozima svog nestanka.

Učinila je to tek 16. marta, u RTL-ovoj emisiji “Life – Menschen, Momente, Geschichten”, gde je ispričala kako je u detinjstvu bila zlostavljana. Zbog toga je želela da nestane.

Dala je ključeve stana cimerki s kojom je stanovala, sa svog računa podignula 3.000 tadašnjih maraka, spakovala nekoliko stvari, otišla kod zubara, a onda se uputila u nepoznato.

– Htela sam sve da ostavim iza sebe – rekla je.

Odabrala je novo ime i pod tim imenom živela 31 godinu, radila razne poslove, stanarinu uvek plaćala u gotovini, nije imala automobil, a nikada nije otišla na godišnji odmor.

– Tako sam ostala neprimetna sve te godine. Nisam znala da me traži policija. Jednostavno sam htela neprimetno nestati iz svog prošlog života – rekla je.

Inspektor koji je istraživao slučaj Petre P., u RTL-ovoj emisiji je rekao kako je bio uveren da je Petra ubijena.

– I dan danas mi je teško shvatiti da se Petra 2015. godine odjednom pojavila preda mnom. Tada sam bio policajac 41 godinu i nikad nisam čuo za tako nešto. Sad mi nije teško da shvatim kako se teroristi skrivaju 30 godina kada je obična žena to uspela – rekao je inspektor.

On je dodao kako su u vreme potrage sve pretražili.

– Pretražili smo celu šumu i vozili se gore-dole rutom za koju smo smatrali da bi mogla biti ključna u nestanku. Okrenuli smo kraj naglavačke. Ronioci su je tražili, ali nisu pronašli ništa. Ne mogu shvatiti da je žena čija je slika obišla Nemačku, uspela da sakrije svoj identitet i to tri decenije – rekao je inspektor.

Predala se lepa Jasemina, u Nemačkoj ukrala 8 miliona evra, 3 godine provela u bekstvu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link