Balkan Magazin

Petra je najzgodnija doktorka u regionu, batalila je medicinu i sad je srećna hostesa

Petra Meštrić
Foto: Petra Meštrić Instagram

Sećate li se najzgodnijeg doktora na svetu, a našeg?

E pa, hrvatski mediji pariraju doktorkom. Kažu da je najzgodnija lekarka u regionu. I to nije sve – ona ne želi da radi kao doktor, već je srećna sa svojim studentskim poslom – instagram influenserka i hostesa.

Da osudama ovde nema mesta govori i to što je ona srećna svojim izborom posla, a nakon ove izjave, možda shvatimo da odluku o tome i nije donela baš toliko naivno.

– Školovana sam lekarka, ali ipak radim kao hostesa. Svima nam je cilj da što lakše zaradimo novac, zar ne? Meni je medicina draga, ali trenutno to ne radim jer ne mogu da se posvetim tome 100 odsto. Žao mi je što ne radim u struci, ali znam da ne bih bila 100 odsto glavom tamo, a ne volim stvari raditi na pola – rekla je dr Petra Meštrić za “Index.hr” i dodala:

– Ako i kad ipak odlučim raditi u struci, uzeću opciju sekundarijat – rad pod nadzorom starijeg doktora u trajanju od šest meseci i za 50 odsto lekarske plate. Tek nakon toga planiram početi sa samostalnim radom. Iako se mnogima ova moja odluka čini jako nezrelom i glupom, verujte mi, zrelija je od većine ljudi, nebitno kog zanimanja, koji svoj posao obavljaju ofrlje i s frustracijom.

Petra je nedavno diplomirala na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Rijeci, ali je za sada doktorksku uniformu rešila da ostavi po strani i ostane posvećena poslu hostese i influensera.

Naime, ona je veoma popularna na društvenim mrežima gde je prati gotovo 40. 000 ljudi, a zanimljivo je da je ranije imala profil od 100. 000 pratilaca, koji joj je hakovan. Zahvaljujući tom profilu finansirala je studentski život.

Javnost je prvi put čula za nju kada je na Instagramu postavila oglas u kom nudi šetnju usamljenim muškarcima kao poklon za Dan zaljubljenih.

Ova atraktivna plavuša svakako je uspela da i na novom Instagram nalogu dostigne zavidan broj publike, a tamo svakodnevno deli provokativne fotografije, ali i brojne detalje iz svog luksuznog života.

Petra je istakla da bi u budućnosti volela da se bavi javnim poslom, a istakla je i da odlično zarađuje od Instagrama, pa će probati da zadrži fokus i na tome. Ona je dodala i da joj ne smetaju predrasude koje je prate, jer ih imaju samo oni koji je ne poznaju.

– Ja se držim onoga da je u životu najbitnije biti sretan i ispunjen i da svatko ima slobodu da radi ono što želi, dokle god ne ugrožava slobodu druge osobe. Često dobijam komentare od svojih kolega i drugih članova akademske zajednice u kojima me podržavaju, te mi čestitaju na hrabrosti da živim onako kako se brojni ljudi ne bi usudili. Ja tvrdim da nisam nikome ništa dužna, nikome ne moram podilaziti, ne živim od tuđih mišljenja i baš zato ostvarim sve što zamislim – zaključila je dr Meštrić.

Izvor: Blic žena

Vuk je najzgodniji veterinar u Srbiji, sve životinje ga slušaju, a žene padaju kad ga vide

OGLAS

86 Shares
Share via
Copy link