Balkan Vesti

Stravičan pad najboljeg slovenačkog skakača, 100 metara se prevrtao po snegu (VIDEO)

Peter prevc pad
Foto: screenshot / YouTube / ziomal

Jedan od najelegantinijih zimskih sportova svakako su skijaški skokovi i pravo je uživanje gledati neustrašive momke koji graciozno lete kroz vazduh, prkoseći zakonima fizike i gravitaciji.

Međutim, nekad je dovoljan i sekund nepažnje, peh sa opremom ili nagla promena vremenskih uslova da i oni najbolji dožive stravične padove sa velikih visina, koji znaju da rezultiraju ozbiljnim povredama, ponekad i sa fatalnim ishodom.

Jedan takav težak pad doživeo je najbolji slovenački skakač Peter Prevc (30), tokom treninga na domaćem terenu, na velikoj skakaonici na Svetskom prvenstvu u Planici, koji je delovao strašno, ali je srećom izgleda prošao bez težih posledica.

Prošao bez preloma i sa lakšim potresom mozga

Prevc je u drugoj seriji odmah nakon skoka, izgubio kontrolu nad skijama, okrenuo se u vazduhu i na 70 m leđima snažno udario o podnožje skakaonice.

Nakon pada na tlo, duže od 100 metara prevrtao se i klizio po snegu.

Medicinsko osoblje odmah mu je priskočilo u pomoć i odvezlo ga u mobilnu bolnicu, piše 24 Sata.

Peter Prevc Pad
Foto: BORUT ZIVULOVIC

Nakon medicinske nege u Planici, Prevc je helikopterom prevežen u Univerzitetski klinički centar u Ljubljani, gde su doktori obavili dodatne pretrage.

– Srećom, pri padu je zadobio samo udarce od kojih je zadobio bolove i lakši potres mozga, međutim ostaće na posmatranju – objavio je Slovenački skijaški savez (SZS).

Izgubio kontrolu nakon što mu se otkačila skija

Trener slovenačke reprezentacije, Robert Hrgota, potvrdio je prve pretpostavke da se Prevcu otkačila skija nakon čega je izgubio kontrolu.

– Videćemo šta se dogodilo, ali na kraju krajeva, to ne menja činjenicu da je Peter teško pao i samo se nadam da će s njim sve biti u redu – rekao je Hrgota.

– Nije bilo prijatno videti takav pad. Kad sam video tu skiju, okrenuo sam se, jer takve stvari stvarno ne volite da vidite, pogotovo kod takmičara – dodao je.

“Bio sam bled kao zid”

Prevčev pad prilično je potresao i njegove reprezentativne kolege.

– Kada se to dogodilo, upravo sam se vozio žičarom do vrha. Izgledalo je užasno. Bio sam bled kao zid, to me jako zabrinulo – rekao je Anže Lanišek o nesreći reprezentativnog kolege.

– Nadam se da će sve biti u redu. Znamo da je to Peter, stari mačak – dodao je.

Izvor: 24 Sata

Nestvarni prizori od kojih zastaje dah za odmor iz snova u slovenačkim Alpima (FOTO, VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

30 Shares
Share via
Copy link