Magazin Srbija

Pešić otvorio dušu o Teodosiću: Ima boljih igrača, okrećem se onima koji mogu više da daju

pesic-i-teodosic
Foto: Pedja Milosavljevic / (STARSPORT)

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je da je on odlučio da dosadašnji kapiten Miloš Teodosić ne bude više u nacionalnom timu jer nije mogao da mu ponudi “status i mesto koje je dosad imao u reprezentaciji”.

Pešić je na početku obraćanja novinarima kazao da mu se prvi put u karijeri desilo da su mediji objavili informaciju o nekom igraču pre nego što je on to saopštio ekipi.

Naveo je da niko nije “precrtan” i “odstranjen iz ekipe” i dodao da je “zajednički” odlučeno da se ne javlja nikome na telefon i da će novinari imati priliku da postavljaju pitanja upravo na današnjoj konferenciji u Beogradskoj areni.

– Sa njim je obavljen dosta dobar razgovor. Odluka je moja, nije laka, ne samo zbog toga što je on dugo godina u reprezentaciji, već nije laka ni za jednog igrača. I on je možda bio malo iznenađen, ali to je sastavni deo sportskog života.

Direktno sam mu rekao da ne mogu, nakon svega što sam video, da mu ponudim status i mesto koje je do sada imao u reprezentaciji, da se okrećem igračima koji u ovom trenutku, po mom mišljenju, mogu više da daju – dodao je Pešić.

Selektor Srbije je naveo da je bilo razgovora o tome da dosadašnji kapiten reprezentacije ostane u timu kao rezervni igrač, ali da se od toga odustalo.

– On nikada nije bio igrač sa klupe, a iskreno ima boljih igrača od njega za te pozicije. Ekipa se ne sastavlja od najboljih igrača, nego od igrača koji najbolje između sebe funkcionišu. To je odluka koja je doneta.

On se zahvalio i ja sam se zahvalio zbog načina na koji je to prihvatio. Dakle, niko nije precrtan, niko nije odstranjen, ni eliminisan, to ću da podvučem – istakao je Pešić.

Pešić je naveo da ga nije iznenadilo to kako je javnost reagovala na njegovu odluku o Teodosiću i dodao da je i pre 20 godina doživljavao “kritike, napade, vređanja”.

Upitan šta misli o oproštajnoj žurci Teodosića, selektor je rekao da je za njega najvažnije ono što se dešava na terenu.

– Svaki igrač može da radi ono što hoće, ako je spreman da ispuni ono što trener traži. Nisam policajac, već sam selektor reprezentacije – rekao je on.

U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo Srbija će 25. avgusta dočekati Grčku, a tri dana kasnije igraće na gostovanju protiv Turske.

Evropsko prvenstvo biće održano od 1. do 18. septembra u Češkoj, Gruziji, Nemačkoj i Italiji. Protivnici Srbije u Grupi D biće Izrael, Holandija, Finska, Poljska i Češka.

Izvor: Beta

Španski list: Kada bi danas postojao jugoslovenski košarkaški tim, ne bi bilo boljih od njih

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link