Balkan Magazin

Španski list: Kada bi danas postojao jugoslovenski košarkaški tim, ne bi bilo boljih od njih

Podsećajući da će u junu biti tačno 29 godina kako je Slovenija proglasila nezavisnost od tadašnje Jugoslavije, španski list Marca postavlja interesantnu hipotezu – kako bi izgledala košarkaška scena ako bi danas postojao jugoslovenski tim .

Navodeći sve trofeje i medalje koje su od 1992. do danas osvojile košarkaške reprezentacije novih država nastalih raspadom Jugoslavije, autor teksta kaže da je zastrašujuće razmišljati gde bi bila granica tima sa toliko talenata, prenosi Mondo.

U tekstu se čak detaljno navodi ta nepobediva postava.

Za organizatore igre izdvojena su dvojica srpskih košarkaša i jedan Slovenac.

– Miloš Teodosić je jedan od najboljih evropskih plejmejkera poslednjih deset godina. On je klasu pokazao i u Virtusu iz Bolonje nakon povratka iz NBA – navodi autor teksta.

Posle Tea na red je došao i Vasilije Micić, za koga se kaže da je bio jedna od najvećih nada balkanske košarke i da je eksplodirao poslednje dve godine. Treći je Goran Dragić.

– Nosilac igre Slovenije u pohodu na zlato na poslednjem Evropskom prvenstvu – stoji kratko u opisu Slovenca srpskog porekla, dodajući još da je ovaj trio više nego dovoljna garancija za uspeh svakog tima.

Sledi još jedna trojka od koje bi se tresla svaka odbrana sveta. Predvodi je Bogdan Bogdanović „jedan od najvećih talenata evropske košarke poslednje decenije“. Uz njega je postavljen prekaljeni košgeter Bojan Bogdanović, pa Nemanja Bjelica.

Za srpskog asa iz Sakaramenta piše – Igrač koji može savršeno da odigra na pozicijama ‘3’ i ‘4’. Klasa i vizionar…

Španci posebno vole još jednog Slovenca srpskog porekla – Luku Dončića. Jedan od najboljih NBA igrača se proslavio u dresu Real Madrida, pre nego što je pojačao Dalas i za kratko vreme poslagao lider tima.

– Njegov napadački arsenal je nezaustavljiv. Može da igra na bilo kojoj spoljnoj poziciji zamišljenog jugoslovenskog tima. U paru sa Bogdanom Bogdanovićem ‘nova Jugoslavija’ bi imala strahovit tandem da poljulja bilo kog rivala – istaknuto je u tekstu.

Kako spolja, tako i u reketu nailazimo na beskonačni talenat.

„Jugoslovenski tim“ se ne može zamisliti bez Nikole Jokića. Ol-star igrača Denvera i prošle godine člana prve petorke NBA lige. Tu je i Dario šarić, igrač koji napreduje i pošteno odrađuje sve zadatke u reketu.

Autor teksta je na „petice“ postavio Bobana Marjanovića i Nikolu Milutinova, a ceo tim kompletirao je Bojanom Dubljevićem, postavljajući pitanje na kraju: Da li je ovaj tim sposoban da pobedi bilo koga na svetu, čak i američki „Drim tim“?

„Nova Jugoslavija“: Teodosić, Micić, G. Dragić, Bog. Bogdanović, Boj. Bogdanović, Bjelica, Dončić, Jokić, Šarić, Milutinov, Marjanović i Dubljević.

Iz tima je izostavljen crnogorski as Nikola Vučević. U svakom slučaju, SEDMORICU Srba, po dva Hrvata i Slovenca i jedan Crnogorac. Moćno, zar ne?

Koja bi bila vaša postava najmoćnijeg tima na svetu?

Žućko Korać – skromni momak koji se zlatnim slovima upisao u istoriju košarke

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Ma šta ovi znaju o Jugi. Da bi valjala, ne bi deda Dončić trebao da bude Slovenac. E sad, trbuhom za kruhom iz zaostale prčije te iste Juge i eto ga postao Slovenac. Pametan lik. A ostalo je istorija.

55 Shares
Share via
Copy link