Magazin Srbija

Pešački prelaz u Zemunu jedinstven u svetu, preko “zebre” završavate direktno u “džungli”

pešački prelaz zemun
Foto: printscreen/N1

U naselju Zemunske kapije pojavio se neobičan pešački prelaz – umesto da građane s jedne strane ulice odvodi do suprotne, on ih “ispraća” do razdelnog ostrva sa rastinjem.

Ko je to je projektovao, pao bi na prvoj godini fakulteta, izjavio je saobraćajni inženjer Mirko Radovanovac sa kojim je reporterka N1 razgovarala u naselju Zemunske kapije.

– Mislim da je ovo potpuno jedan apsurd, očigledno je ovde neko hteo da prati ovu pešačku komunikaciju koja ide sredinom ovog parkića i nastavlja se tamo na trotoar. Znači očigledno nešto nije u redu jer vidite da nisu oboreni ivičnjaci, da je tamo zelenilo, znači to nije predviđeno da bude pešačka sazna, neko je nešto pogrešio – objasnio je Radovanovac.

Fotografije ovog pešačkog prelaza već su postale viralne na društvenim mrežama, gde građani ostavljaju šaljive komentare poput onih da je reč o svojevrsnom „alkotestu“, jer ako padnete u zelenilo znači da ne treba da sedate za volan, ili da je to u stvari prolaz iz Srbije u Hogvorts.

– Ovo je stvarno za šalu, ja ne znam ko je radio projekat, ali ovo je stvarno… Mislim da nikom na pamet neće da padne da ide tamo kroz ono blato, očigledno je ovde neka greška. Ovde treba da se stavi ograda, pešački prelaz da se stavi tamo da se ide, da se nastavi na onu pešačku komunikaciju – rekao je Radovanovac.

Nakon što su slike pešačkog prelaza počele da se šire internetom, neko je posekao rastinje na ostrvu, ali Radovanovac ističe da to nije rešenje, i da takav prelaz i dalje nije bezbedan.

Sagovornik N1 izrazio je nadu da će nadležni ispraviti grešku, rekonstruisati zeleno ostrve, oboriti ivičnjake i izgraditi pešačku stazu, ili jednostavno ukloniti ovaj pešački prelaz i izgraditi ga na drugom mestu.

Izvor: N1

Trotoar u Novom Sadu je potpuno nadrealan i jednoga dana izučavaće ga nauka (FOTO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link