Beograd Vesti

Vojni penzioneri vratili Vučiću vitamine, deo udelili i RTS-u jer “nema imunitet prema diktaturi”

performan-vojnih-penzionera
Foto:. PrintScreen

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica izvelo je ispred Predsedništva Srbije performans “Mi njima vitamine, oni nama poštovanje Ustava i zakona” čiji je povod, kako je naveo predsednik Udruženja Jovan Tamburić, odluka “takozvane države” da penzionere nagradi paketima vitamina.

Tamburić je izjavio da način nabavke vitamina i njihove podele penzionerima izaziva nezadovoljstvo „jer je nabavka bila netransparentna“.

On je rekao da su vitamine delili poštari „po biračkim spiskovima starim više od četiri godine“ na kojima se nalaze imena ljudi koji su u međuvremenu preminuli, a nema imena onih koji su penzionisani u tom periodu.

Tamburić je rekao da su vitamini deljenji penzionerima „čak ostavljani ispred stanova, bez potpisa o njihovom prijemu“ i dodao da je deo paketa bio „nekompletan“.

Zbog svega toga, ali i zbog „manipulacija penzionerima, u vezi sa upravljanjem PIO fondom i prodaje banja, najvrednije imovine tog fonda“, Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica poklonilo je vitamine predsednici Ustavnog suda Snežani Marković i direktoru Radio-televizije Srbije „zbog nedostatka imuniteta prema diktaturi“.

Udruženje je najavilo da će vitamine pokloniti i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, prenosi N1.

Baloni koji su nosili učesnici performansa i koje su kasnije izduvali, kao znak „nezadovoljstva, potcenjivanja i diskriminacije“ njihove sposobnosti da shvate šta se dešava u Srbiji, simbolizuju „deo magle koju nam vlast prodaje godinama“, objasnio je Tamburić.

Vučićevi vitamini za jačanje penzionerskih glasova nabavljeni hitno za 9,4 miliona €

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link