Magazin Srbija

Ponosna čačanska penzionerka odbila pomoć gradskih vlasti za dug izvršiteljima

penzioneri-penzije-

Devedesetogodišnja čačanska penzionerka, Jelisaveta Surudžić, kojoj su nemilosrdni sudski izvršitelji oduzeli čitavu penziju zbog sudskih toškova, vratila je gradskim vlastima novčanu pomoć namenjenu otplati duga.

Čak je i pomoć koji su samo inicijativno prikupljali žitelji Čačka prosledila gradskim vrtićima.

Sudski troškovi nastali su nakon što je Jelisaveta, nekadašnja direktorka predškolske ustanove u ovom gradu, izgubila spor s autorom knjige o njenom životu. Autor ju je tužio, jer mu, kako je naveo, nije isplatila ceo honorar.

Grad Čačak joj je pre devet dana sa 100.000 dinara pomogao da otplati dug izvršiteljima, navodeći u saopštenju da „smatra da ona nije zaslužila da se nađe u takvoj situaciji“.

Surudžić je zahvalila gradskim vlastima za novčanu pomoć, ali je nije prihvatila, ističući da će dug otplatiti sama.

Pošto su lokalni mediji u Čačku objavili da su sudski izvršitelji oduzeli Jelisaveti Surudžić celu penziju i svu ušteđevinu iz banke za namirenje sudskih troškova, što je ugrozilo njenu egzistenciju, građani su prikupljali novac za otplatu duga putem Fejsbuk stranice „Dnevna doza prosečnog Čačanina“.

Sudrudžić je tražila od administratora Fejsbuk stranice da obustavi prikupljanje novca, a 63.000 dinara, koliko je sakupljeno, odlučila je da pokloni obdaništima „Mali kapetan“ i „Sunce“.

Izvor: Beta

Penzionerka iz Novog Sada odbila paket SNS-a, nije joj jasno odakle im njeni podaci

120 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap