Koronavirus Srbija

Promena plana: Penzioneri u nabavku umesto u nedelju, mogu otići u subotu ujutru

Građani stariji od 65 godina, moći će da kupe namirnice u prodavnicama u subotu, umesto u nedelju što je do sada bio slučaj. Prodavnice će za njih biti otvorene u subotu od četiri do sedam časova, navodi se u saopštenju Kriznog štaba za suzbijanje bolesti Covid19.

Oni će zbog kupovine namirnica moći da napuste svoje domove od tri do osam časova ujutru, dodaje Krizni štab, koji je danas definisao funkcionisanje za predstojeći vikend zbog izmene zabrane kretanja.

Vlasnici kućnih ljubimaca mogu od sada izvoditi svoje kućne ljubimce svakoga dana u periodu između 23 časa i jedan čas posle ponoći, i u nedelju od osam do 10 časova ujutru.

Kućnog ljubimca može izvesti samo jedna osoba, u trajanju od 20 minuta ne dalje od 200 metara od adrese prijavljenog prebivališta, dodaje se.

Krizni štab je odlučio da na sahranama u Srbiji, u periodu trajanja vanrednog stanja, može biti najviše deset osoba koje moraju poštovati međusobnu razdaljinu od dva metra.

Vlada Srbije izmenila je meru ograničenja kretanja pa je  vikendom kretanje zabranjeno od subote u 13 sati do ponedeljka u pet časova ujutru.

Izvor: Beta, Insajder

Najnovije mere: Šta smete, a šta nikako ne smete raditi za vreme vanrednog stanja?

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link