Koronavirus Magazin Svet

Pentagon kupuje 100.000 plastičnih kesa, nema kovčega, fali i medicinske opreme

koronavirus-smrt-amerika
AP Photo/John Minchillo

Pentagon kupuje 100.000 plastičnih kesa u koje će se stavljati tela Amerikanaca koji su izgubili bitku sa koronavirusom.

Te kese, poznate pod imenom mrtvačke, vojska koristi za posmrtne ostatake vojnika stradalih u borbama, prenosi Njujork dejli njuz (NY Daily news).

One će stići preko Savezne agecije za upravljanje kriznim sitaucijama, koja je Njujorku već anticipirajući veličinu problema obezbedila više desetina kamiona hladnjača za odlaganje tela umrih, kojih je iz dana u dan sve više.

Širom SAD zaraženo je više od 249.559 ljudi, a umlo ih je 6.047. Od tog broja samo u Njujorku pozitivnih je 51.809. Do sada su u tom gradu umrle 1.562 osobe.

Sitaucija je alarmantna na svim poljima, bolnice su pretrpane, mrtvačnice takođe, manjak respiratora će postati ozbiljan problem za šest dana.

Nedostaju medicinski radnici iako svakodnevno avionima dolaze iz svih krajeva SAD, nema dovoljno ni zašitne opreme.

Zbog svega toga mediji citiraju jednog od lekara koji umesto svih kaže da se kada odlaze na posao osećaju “kao ovce pred klanje”.

U gradu u kome je hospitalizovano više od 10.000 ljudi, jedina prazna bolnica je, ako se izuzme 20 primljenih pacijenata, ona na vojnom brodu Konfort usidrenom na Menhetnu koji između ostalog ima 1.000 kreveta i 12 operacionih sala.

Kažu da smeštaj pacijenata, a to bi trebalo da budu oni koji nisu pozitivni na koronavirus a potrebna im je hitna medicinska pomoć, dodatno otežava činjenica da bolesnog nije jednostavno dovesti kolima hitne pomoći na brod usidren kod Kipa slobode.

Njujork zavijen u crno, preminulo 1.400 ljudi, krematorijumi rade i noću

Izvor: Tanjug

Dragana Krstić

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


17 Shares
Share via
Copy link