Pavle Vuisić je rođen 10. jula 1926, a danas bi napunio 90 godina. Umro je sa 62 godine, 1. oktobra 1988., a za sobom je ostavio dosta sjajnih uloga. Glumio je kada mu se glumilo, a u mladosti, kada mu je bio potreban novac.

Ovih 10 uloga koje smo odabrali, nesumnjivo spadaju u sam vrh glume. Uostalom, pogledajte o čemu pričamo. Video iznad je privremeno skinut, zbog prigovora delimičnog nosioca prava na neke scene. U toku je spor po našoj tužbi.

1Ko to tamo peva? (1980)

U kultnoj komediji apsurda Slobodana Šijana i Dušana Kovačevića, negde na sredini putovanja, nakon brojnih zastajanja i peripetija, Krstići prave pauzu od pola sata i time dodatno nerviraju putnike. Posebno šlager pevača (Dragan Nikolić), koji mora da stigne u Beograd na audiciju do 5 sati. Kondukter (Pavle Vuisić) ima tajni plan: da putnici u autobusu budu gosti u montažnom restoranu, da im ispeče i proda loše meso, a da muzičari Cigani daju poseban ritam. Ćelavi (Boro Stjepanović) prvi prilazi, a Paja ga tera rečima: “Nemoj, bre, da mi kašlješ tu na meso, ‘oćeš da mi rasteraš sve mušterije?!”

Nazad

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here