Magazin

Patrijarh Porfirije je ponovo među narodom, za trpezom sa prosjacima i beskućnicima (FOTO)

porfirije obraćanje
Printscreen

Živimo u vremenu kada se sve gleda očima marketinga, te često zbog takve zloupotrebe određenih ličnosti više ne verujemo ni u šta i nikome. Istina i iskrenost postale su obmane, a u topli ljudski gest teško nam je da poverujemo.

Upravo tako se može posmatrati odluka patrijarha srpskog Porfirija da svoju uskršnju trpezu podeli sa beskućnicima. Istina, ako je ima, on je to učinio u društvu novinara koji su okom kamere zabeležili čitav događaj, ali bi bilo lepo kada bi mogli reč marketing da izuzmemo kada o ovome govorimo ili pišemo.

A teško je. Poučeni iskustvom zaista je teško da poverujemo da više iko može učiniti nešto plemenito bez neke zadnje namere. Užasno je živeti na taj način, sa sumnjom u svo dobro ovoga sveta. Jer jedino zlo danas deluje izvesno.

Na Fejsbuku se pojavila slika pune praznične trpeze za čijim čelom sedi patrijarh, a izgladneli prosjaci u njegovom društvu se i ne obaziru mnogo na novinarske objektive.

Jedan obrok njima ništa neće značiti, osim male satisfakcije da nisu baš potpuno zaboravljeni od sugrađana i društva u kojem žive, tumarajući ulicama među tim društvom. Patrijarh je, nadam se, poželeo da pošalje jasnu poruku i stavi do znanja da milost i čin davanja nije rezervisan samo za dan velikog verskog praznika.

Lepa i istovremeno tužna slika društva.

Slika naših života: U redovima za hranu nisu samo beskućnici već i penzioneri, samohrani roditelji

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
216 Shares
216 Shares
Share via
Copy link