Balkan Vesti

Patrijarh Porfirije u Crnu Goru ušao diverzijom bez kontrole, šef granične policije podneo ostavku

patrijarh porfirije
Printscreen

Regionalni šef granične policije Crne Gore Vasko Aković podneo je danas ostavku na tu funkciju, a kako je nezvanično potvrđeno podgoričkoj „Pobjedi“, tu odluku je doneo pošto je u slučaju ulaska patrijarha srpskog Porfirija i njegove delegacije u Crnu Goru preskočen u lancu komande.

Nije u pitanju što je u konkretnom slučaju to Porfirije i njegov dolazak radi potpisivanja ugovora, već nepoštovanje hijerarhije, rekao je izvor „Pobjede“.

Prema navodima podgoričkog Mportala, po dogovoru pomoćnika direktora Uprave policije za granicu Dragana Klikovca i šefice policije na Aerodromu Podgorica Aleksandre Saške Đukić, patrijarh Porfirije i delegacija Srpske pravoslavne crkve su na aerodromu sprovedeni do helikoptera MUP Srbije, bez ikakve kontrole koja je obavezna za sve ostale putnike.

„Helikopter sa Perićem je jutros sleteo u kamp SAJ, sektor specijalnih jedinica, na Zlatici. Patrijarh je zahtevao da ga obezbeđuje isti tim koji je to radio na Cetinju, tokom ustoličenja Joanikija petog septembra 2021. godine“, prenosi Mportal.

Portal navodi da su „službe Crne Gore i Srbije odvlačile pažnju na sledeći način: prvo je za 9,30 sati bio najavljen let ‘Pink’ aviona iz Beograda za Podgoricu, a sat vremena pre nego što je taj najavljeni avion trebalo da sleti, detalji su promenjeni, pa je za novi let najavljen avion Vlade Srbije, bez liste putnika, samo sa naznakom – državna delegacija“.

Na kraju je, prema navodima tog medija, patrijarh sleteo helikopterom MUP Srbije u policijski kamp na Zlatici posle čega je otišao da sa premijerom Dritanom Abazovićem potpiše Temeljni ugovor u vili „Gorica“.

Izvor: Danas

Srpska pravoslavna crkva ostaje u Crnoj Gori, Ugovor potpisali Patrijarh i Abazović

44 Shares
Share via
Copy link