Ljubimci Magazin

Gaša sa ulica Sudana stigao do Srbije i postao zvezda: “Fajter bez noge je super heroj!”

gasa-iz-sudana
Foto: Printscreen Twitter/X

Upravo zbog svoje jedinstvenosti ovaj ljubimac jednog Beograđanina prikupio je brojne simpatije na Tviteru.

Pas po imenu Gaša nije običan pas. Ne samo što fizički izgleda drugačije od drugih, nego je i njegova životna priča drugačija.

Upravo zbog svoje jedinstvenosti ovaj ljubimac jednog Beograđanina prikupio je brojne simpatije na Tviteru.

Neimenovani Muškarac iz Beograda koji je ovog psa udomio, opisao je na svom Tviter profilu Gašu kao “ogromnog fajtera”. Takođe u kratkim crtama objasnio je kako je njegov životni – od uličnog psa u Sudanu do toplog doma u Beogradu- izgledao.

“Nikada vam nisam pričao o Gaši. Znam da odmah mislite ‘pa ovaj pas nema jednu nogu’.

Gaša je pronađen u Sudanu kao ulični pas koji je bio izujedan od strane drugih pasa (ima baš dosta ožiljaka). Koliko znamo tada je i ostao bez noge. Posle toga su ga udomili moji sadašnji poslodavci, pa ga eto put naneo i u Beograd”, napisao je Beograđanin podlivši sa drugima i sliku ovog psa.

Onda je dodao da je mu je pored noge, nastradao i pršljen – sve zbog njegovog borbenog stava.

“Gaša je ogroman fajter, kada je sam mio je i drag, ali čim ugleda nepoznatog psa kreće u borbeni stav (tako nešto nikada nisam video). Nažalost u jednoj takvoj situaciji mu je nastradao i pršljen. Kretanje je jako otežano ali postoji, vodimo ga i jednom nedeljno na fizio tretman na Veterinarski fakultet”, dodao je on.

“Gaša je super heroj!”

Mnogima se priča o ovom psu svidela, zbog čega su se najpre zahvalili onima koji su Gašu prvi udomili, a potom i Beograđaninu koji sada brine o njemu.

“Hvala im za njegov život i brigu o njemu”, “Duša…I ja sam različita i teško hodam… zato sam slaba na ovakve sudbine. Hvala što je prihvaćen i ima svoj dom. Divni ste i vi i vaši prijatelji”, “Divan je tako prgav”, “Gaša je super heroj!”, “Predivan je, moguće je i da su ga koristili za ulične borbe. Moj brat je udomio psa u Kejptaunu u Južnoj Africi iz azila, slično ponašanje ima. Vrlo miran i pitom sa ljudima ali kada vidi drugog psa doživi pomračenje”, bili su neki od komentara ispod ove objave.

Hoće li i ova lepotica biti Gašine sreće?

Na Fejsbuk grupi Ne kupuj – udomi objavljeno je da se ova lepotica tužnih očiju donekud gladna i uplašena pojavila u fabrici u Smederevu.

pas-zenkica
FOTO: FACEBOOK PRINTSCREEN, NE KUPUJ – UDOMI

Pa ju je jedna Jelena fotografisala i ovako napisala…

“Udomljava se! Ima li neko da usreći ove tužne okice? Došla je u krug fabrike u potrazi za hranom. Ženkica, to je sve što znam…”

Napravljena lista 10 najglupljih pasa, proverite da li je vaš ljubimac jedan od njih (FOTO)

Izvor: Kurir.rs/Blic/Twitter/X

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link