Lifestyle Magazin

Mama pokazala kako izgledaju parkovi u Danskoj, a mi smo krenuli da pakujemo kofere (VIDEO)

danska parkovi
Foto: Printscreen

Kod god da se zatekne u Danskoj i prenese svoje utiske boravka u toj državi, navede bar jednu situaciju zbog koje nam bude sasvim jasno zašto život u toj skandinavskoj zemlji zvuči kao utopija.

Jedan video mogao bi da vas natera da, makar na nekoliko trenutaka, ozbiljno razmislite o preseljenju tamo.

Naime, kada vidite kako izgleda danski park i koja sve čuda u njemu postoje (posebno za roditelje), poželećete da spakujete kofere za Dansku.

Mama Eni Sempls sa porodicom se iz SAD-a preselila u Kopenhagen, a na društvenim mrežama pokazuje kako izgleda život u toj zemlji. Tako je objavila i video koji prikazuje što se sve može naći u jednom danskom parku, piše Index.hr.

Pojasnila je da većina ljudi u Kopenhagenu živi u stanovima pa su parkovi vrlo važni jer znače izlazak na svež vazduh i druženje. I zato su vrhunski opremljeni. U njima se nalaze restorani, barovi, štandovi s kafom, WC-i i još mnogo toga. U nekim parkovima čak rade dadilje i instruktori koji će pripaziti na vašu decu ili ih naučiti da voze bicikl. Tokom toplijih meseci možete se rashladiti u vodi, a zimi klizati.

A zbog intervjua koji je ta mama dala Dejli Mejlu, znamo i da roditelji u Danskoj ne moraju da brinu za vlastitu sigurnost ili troškove zdravstvenog osiguranja. Tamo praktično i nema kriminala i ta je zemlja rangirana kao treća najmirnija na svetu.

Izvor: Index.hr

Zbog ovih 10 izuma Danci su jedan od najsrećnijih naroda na svetu

49 Shares
Share via
Copy link