Beograd Magazin

Ostavio auto 3 dana na parkingu aerodroma „Nikola Tesla“, slošilo mu se kad je video račun

aerodrom
Foto: Chris Sweda, Chicago Tribune

Pronaći besplatan parking u Beogradu je misija za agenta 007, a ukoliko isti redovno plaćate onda zasigurno znate koliki je to trošak na mesečnom nivou. Posebna priča važi za parking aerodroma Nikola Tesla i cenu koju plaćate za ležarinu vašeg automobila.

Udruženje potrošača Efektiva objavilo je fotografiju fiskalnog računa izdatog za parking u trajanju od 2 dana, 20 sati i 55 minuta u periodu od 15. do 18. aprila ove godine.

Račun iznosi vrtoglavih i bolnih 20.400 dinara, a od ove sume samo PDV iznosi 3.400 dinara.

Kako su napisali iz ovog udruženja korisnik aerodromskog parkinga je za ove pare u blizini aerodroma, na mesec dana, mogao da iznajmi stan ili kuću .

Cena za trodnevno parkiranje jednaka je godišnjoj registraciji automobila i tehničkom pregledu, kompletu novih guma ili velikom servisu kod mehaničara.

U komentarima se može naći objašnjenje i relativizacija ovakvih paprenih cena, s obzirom da su za istu uslugu po mnogima aerodromima u inostranstvu cene još višestruko veće.

Mišljenja sam da to jeste činjenica, ali koja nikako ne može opravdati skupoću, da li u Srbiji ili negde u inostranstvu.

To je zamena teza jer uporno plaćamo naduvane cene proizvoda i usluga koje ni po čemu ne vrede te pare. Ako je negde tamo nešto neobjašnjivo skupo i predstavlja udar na budžet ondašnjih građana, da li to po automatizmu mora da bude preslikano i na naš lopovski sistem uređenja? Moramo li i mi da deremo kožu sa leđa jedni drugima jer je to negde još skuplje? Govori li neko o ljudima koji, negde tamo, isto tako smatraju da ih država pljačka na svakom koraku?

Kakvo je vaše mišljenje i podržavate li nerazumno visoke cene proizvoda i usluga u Srbiji s obzirom na naše plate i kupovnu moć?

Građani koji su tužili i dobili banke moraju da plate više od 1.000 evra troškova

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

78 Shares
Share via
Copy link