Lifestyle Magazin

Pamuk vs. sintetika: kakav donji veš je bolje nositi kada je napolju hladno?

Donji veš sam po sebi nije predviđen da nas greje, ali kada je napolju jako hladno bodiji, potkošulje i gaćice visokog struka itekako dobro dođu. A dobro je znati i kakav je donji veš, onaj od pamuka ili sintetike, bolje nositi kada temperatura pada ispod nule.

Slojevito oblačenje neizbežno je na hladnim zimskim temperaturama, a sve počinje od donjeg veša. Iako, da bi nam bilo toplo, nije presudno kakav je donji veš, već šta smo obukli preko njega.

Mnogi preferiraju da nose pamučni donji veš koji dobro upija vlagu i udoban je za nošenje, ali njegova je slabost što se sporo suši. To vešu od veštačkih materijala, odnosno sintetike daje prednost jer ne upija vodu i brzo se suši.

Savremena tehnologija omogućava da veštački materijali budu jako prijatni i brojnim svojstvima prevazilaze prirodne materijale. Mogu se napraviti baš onakvi kakve želimo: topli ili hladni, debeli ili tanki, elastični ili neelastični.

Donji veš od veštačkih materijala naročito je dobro nositi kada smo na skijanju jer se prilikom skijanja, kao i prilikom bilo koje druge fizičke aktivnosti, telo zagreje i znoji. A svima je poznato da mokar donji veš i odeća ostavljaju neprijatan i hladan osećaj prilikom nošenja. Osim toga, možemo se prehladiti zbog čega se nakon fizičke aktivnosti treba presvući. Pamučno rublje postane mokro, odnosno napije se vlage i ne odvaja je od tela. Rublje od veštačkih materijala ne upija toliko vlage kao pamuk stoga u tom vešu nismo mokri.

Kako do blistavog osmeha?

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
283 Shares
283 Shares
Share via
Copy link