Lifestyle

Skuplje najlonke – deblji novčanik

Koliko puta nam se desilo da smo pred izazak doživele mali srčani udar kada smo shvatile da su najlonke koje smo samo jednom obukle pocepane i da nemamo rezervne. Trčećim korakom odlazimo do mamine fioke, nadajući se da nismo od nje nasledili gen zvan neobazrivost i da ćemo u njenom šteku pronaći čitave najlon čarape. Da ne biste dolazili u te neprijatne situacije predstavljamo vam nekoliko načina kako da sačuvate vaše najlonke od pucanja, a vas od stresa.

Pre svega, da biste jedne najlonke obukle više od dva puta bitno je da razmišljate o kvalitetu. Izvojite malo više novca i umesto jeftinih kupite čarape boljeg kvaliteta. Budimo realne, više smo novca potrošile na one od 100 dinara pošto smo češće morale da dokupljujemo nove. Ne moraju one nužno biti brendirane, ali pri kupovini uvek se setite poslovice: „Koliko para, toliko muzike“.

Drugi način jeste da čarape pre prvog nošenja umočite u vodu, stavite u kesu i ostavite ih da prenoće u zamrzivaču. Ujutru ih izvadite, otkravite ih i dozvolite im da se same osuše. Čarape su na ovaj način postale otpornije na pucanje zahvaljujući ledu koji je elastična vlakna učinio snažnijim i čvršćim. Ovaj jedini postupak je sasvim dovoljan kako bi vašim čarapama produžili vek trajanja.

Naime, još jedan od bitnih načina kako da sačuvate vaše najlonke jesu da obratite pažnju da li možda imate zanoktice ili da li vam je nokat pukao. Zanoktice odsecite, a pukotine na noktu isturpijajte. Takođe, pre obuvanja čarapa obavezno namažite ruke kremom koja će omekšati vašu kožu i sprečiti bilo kakvo kačenje za najlonke i njeno uništavanje.

najlonke-carape-halteri
Foto: srbijadanas.com

Ukoliko ste ipak napravili rupicu čarape još uvek možete spasiti od daljeg pucanja. Lak za nokte je tu da pritekne u pomoć. Natapkajte malo laka oko ivica rupe kako bi zaustavili dalje širenje. Ostavite da se osuši voila! Vaše čarape su upravo spašene.

Saznajte kako da osvežite vaš stari kaput

Još jedan metod kako da spasite vaše najlonke jeste lak za kosu. Poprskajte oblast gde je rupica napravljena. Postupak ponavljajte sve dok ne osetite da su se ivice dovoljno stegle.

Kao prva pomoć vam može poslužiti i lepak za papir koji ćete natapkati na rupu i potom pažljivo obrisati višak. Ukoliko ne želite da vam lepak dospe i na vašu odeću, otkinite parče toalet papira i zalepite ga na rupu.

 

Anita Čolak

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • platila ih 40 dolara, oblacila ko zna koliko puta i onda pade zar od cigarete u kolima i odose.

OGLAS

Share via
Copy link