Magazin

Kese čipsa su više prazne nego pune i za to postoji logičan razlog – a nije zakidanje

kesa čipsa

Sigurno vam se desilo da se iznervirate kada otvorite kesicu čipsa i ustanovite da je ona više prazna nego puna. Verovali ili ne, za to postoji dobar i logičan razlog – a nije želja prodavaca da vas opelješe.

Iako se može pretpostaviti da je kesa samo delimično popunjena kako bi kompanije ostvarile veći profit, to ima veze i sa iskustvom potrošača.

U kesama se ostavlja prostor da se čips ne bi oštetio. Put od fabrike u kojoj se čips proizvodi i pakuje do vašeg stola je prilično dug.

Kompanije namerno ostavljaju prazan prostor u kesi kako se čips ne bi izmrvio prilikom transporta.

U kese čipsa se takođe dodaje gas azot, koji čuva svežinu čipsa. Kada bi se kesice napunile običnim gasom, čips bi se vrlo brzo pokvario i postao mekan, piše Reader’s Digest.

Azot je prirodni gas i potpuno je bezopasan, a pokazalo se i da poboljšava ukus čipsa.

– Osim ako se čips ne prodaje u vakuumskom zapečaćenom stanju, zaista ne postoji način da zaobiđete kesu napunjenu azotom – rekao je Kings iz „Kitchen Cabinet Kings“ za Today.

Dakle, sledeći put kada otvorite kesu čipsa i vidite znatno manje čipsa nego što ste očekivali, znajte da nije bez dobrog razloga.

Zbog manje količine čipsa u kesi, dobićete bolju porciju i manje sitnih, polomljenih komada.

Izvor: Večernji

Jedno parče namirnice koja nam je svakodnevno na trpezi štetnije je od cele kesice čipsa

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link