Srbija

Ovo su monstrumi iz Padinske skele: Srećko, Saša i Dalibor osumnjičeni za jezivo silovanje i smrt cimera u ćeliji

ubice-padinska-skela
Foto: Srećko Stefanović i Dalibor Petrović, Foto: Privatna Arhiva / Kurir

Srećko Stefanović (20), Saša Stanković (20) i Dalibor Petrović (22), trojica su osumnjićenih za brutalno prebijanje i silovanje penzionera iz Mladenovca, Stanimira Brajkovića (74) u zatavoru Padinska skela u Beogradu!

Istagu protiv njih, podsetimo, vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu koje ih sumnjiči za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Na predlog tužilaštva, posle saslušanja, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je osumnjičenima odredio pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, piše Kurir.

muskarac-ubijen-u-padinskoj-skeli-zatvor
UBIJENI STANIMIR BRAJKOVIĆFOTO: PRINTSCREEN/FACEBOOK

Prema naredbi za sprovođenje istrage, osumnjičeni su od polovine januara do 4. februara ove godine, kada je nesrećni penzioner preminuo psihički, fizički i seksualno zlostavljali Stanimira Brajkovića.

Sumnja se da su oni, u sobi u kojoj su zajedno boravili, stravično mučili čoveka i to zbog toga što mu je nestalo novca kojim je u zatvorskoj kantini kupovao namirnice za osumnjičene.

– Svakodnevno su ga šamarali, tukli nogama i rukama u predelu glave i tela, a jednom prilikom ga je Dalibor P., kako se sumnja, kolenom udario po telu i rebrima, dok ga je drugom prilikom seksualno zlostavljao drškom od metle. Osumnjičeni Saša S. ga je, kako se sumnja, terao da pije njegovu mokraću iz šolje za kafu, dok mu je Srećko S. peškirom izvlačio jezik iz usta kako bi ga onemogućio da se požali komandirima na zlostavljanje i ponižavanje koje trpi – saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

dalibor-petrovic
OSUMNJIČENI DALIBOR PETROVIĆ FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Ubijeni čovek je, kako se navodi, 3. februara bio na pregledu, ali najverovatnije zbog straha nije prijavio zlostavljanje koje trpi, već je prema nezvaničnim informacijama izjavio da je sam pao.

Vraćen je u ćeliju, ali su ga tada, kako se sumnja osumnjičeni odveli u kupatilo i polivali hladnom vodom.

– Sutradan mu se zdravsteno stanje znatno pogoršalo, pa je usled zadobijenih povreda, gubitka veće količine krvi i poremećaja disanja i cirkulacije zbog obostranih preloma rebara i grudne kosti i nastupelih komplikacija S.B. preminuo – potvrđeno je iz tužilaštva.

SRECKO STEFANOVIĆFOTO: PRIVATNA ARHIVA
SRECKO STEFANOVIĆFOTO: PRIVATNA ARHIVA

Kako je sagovornik Kurira objasnio, Srećku Stefanoviću i Saši Stankoviću, koji još nisu navršili 21 godinu života po zakonu preti maksimalna kazna zatvora do 20 godina, dok Daliboru Petroviću koji ima 22 godine zbog teškog ubistva preti doživotna robija.

Kako je pomenuti list pisao u zatvoru u Padinskoj skeli, kazne koje su im izrekli prekršajni sudovi, služili su i ubijeni penzioner iz Mladenovca, kao i trojica osumnjičenih za njegovo ubistvo.

sasa-stankovic
OSUMNJIČENI SAŠA STANKOVIĆ FOTO: FACEBOOK

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, ranije je saopšteno da je upravnik zatvora u Padinskoj skeli smenjen i prebačen na drugo radno mesto, kao i da su protiv sedmoro zaposlenih pokenuti disciplinski postupci.

Samo jednom osumnjičenom za zversko ubistvo u zatvoru u Padinskoj skeli preti doživotna robija

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link