Magazin

Ovo je Srbija koju vam zapadni mediji nikada neće predstaviti (VIDEO)

klejton
Printscreen

Klejton Moris, danas investitor nekretninama i autor podkasta na ovu temu, a nekada poznati televizijski voditelj, početkom maja ove godine doputovao je u Beograd kako bi se lično uverio kakva je situacija u Srbiji povodom ukrajinskog sukoba i novonastalih političkih pritisaka na našu zemlju.

Na beogradskom aerodromu dočekao ga je lik Vladimira Vladimiroviča Putina, od šolja za kafu i čaj do printova na majicama i koricama knjiga.

Klejton je zajedno sa suprugom u našoj prestonici proveo nekoliko dana kako bi istražio specifičnu poziciju Srbije koja se nalazi između NATO-a i Rusije. Okružena NATO zemljama, jedinstvenim evropskim iskustvom iz 1999. godine i dubokom vezom sa Rusijom, Srbija bi mogla da bude vrlo zanimljiva destinacija za sve one koje interesuje kako je to biti Zapad na istoku i Istok na zapadu.

U vrlo objektivnom svedočenju sa beogradskih ulica i kroz razgovor sa našim sugrađanima, Klejton je imao prilike da upozna stav koji većinski provejava kroz naše društvo – da rat u Ukrajini među braćom što pre stane, ali i naravno da Srbija nikada ne sme ući u NATO.

putin
Printscreen

Za razliku od Zapada gde se ime i lik Putina ne može spomenuti u bilo kom drugom osim najnegativnijem konktekstu, u Srbiji još uvek njegova popularnost nije spala.

Takođe, autori ovog video priloga dobrano shvataju našu ideju da želimo u EU, ali uz očuvanje bliskih i prijateljskih odnosa sa Rusijom. Koliko je to realno u današnjem svetu već je neka druga priča.

bg slika češ
Printscreen

Klejton je napomenuo da se u Srbiji očigledno oseća svojevrsno olakšanje od agresivnog NATO narativa koji dominira čitavim Zapadom. Na kraju, prilikom odlaska, ovaj novinarski par se zahvalio našim ljudima na izuzetnom gostoprimstvu i obećao da će uskoro ponovo doći.

Svim ljudima dobre volje, bez obzira na boju kože, naličje pasoša ili veroispovest, onima koji u našu zemlju dolaze sa najosnovnijim poštovanjem prema domaćinu i našoj tradiciji i kulturi, ovo je takođe jedna mala poruka. Prema njima će naši građani uvek i zauvek biti neverovatno ljubazni i susretljivi.

Ni jezička barijera često nije nepremostiva prepreka, a uvek postoji mogućnost da naletite na nekakve izrode. To je na nivou incidenta i zaista se čovek oseća ponosit što je Beograd otvoren i tolerentan grad i što je Srbija država u kojoj se svi mogu osećati kao kod kuće.

Pogledajte ovaj zanimljiv prilog i vrlo objektivnu reportažu koja odmara mozak od vesti koje stižu iz jednosmerne ulice, bilo Zapada, bilo Istoka.

Zaharova: Ne vidim Anđelinu Džoli da za ruku drži srpsku decu koja se rađaju bolesna zbog NATO bombi

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

38 Shares
Share via
Copy link