Magazin

Ovakvu baku još niste upoznali

Lakše je razbiti atom nego predrasude, kazao je davno Albert Ajnštajn. Fadila Ikanović (83) iz Živinica pobila je ovu teoriju davno.

Zbog predrasuda okoline, nije se školovala za automehaničara. Na nagovor rodbine, majka je upisala u trgovačku školu. Diplomu je poklonila rodbini i otisnula se u mehaničarski život sa bratom.

“To je bila moja velika želja i meni nije bilo to teško. Stvarno sam se naradila puno. Namenjala sam se i kola i kombija, svega. Nije mi žao”, priča Fadila Ikanović.

Bila je prva žena u Živinicama koja je vozački položila davne 1966. godine. Za 52 godine vozačkog staža veliki broj kilometara je iza nje i kaže samo dve saobraćajne kazne, ali i brojne avanture.

“Obavezno reli. To je auto-moto društvo iz Živinica bilo. Sutjeska, Novi Sad, Brčko…Svugde”, seća se Ikanović.

Osim što je majstor za automobile, 83-godišnja Fadila ima svoju radionicu gde izrađuje predmete od drveta, ali radi i druge brojne muške poslove.

“Nemam nikakvih želja. Prošla sam sve. Moju decu sam provela svugde, uživali su. Nekada ova kola ne upalim po dva, tri dana. Nekada palim svaki dan i idem”, dodaje baka Fadila.

Ova zanimljiva žena nema nameru da ostavi volan još dugo. S njim je nadjačala stereotipe okoline i živi svoje snove u devetoj deceniji života.

Babu Fadilu “u akciji” možete pogledati OVDE!

Načelnik opštine u Bosni ulaže milione maraka u spomenik piti!

PARTNERI SAJTA


29 Shares
Share via
Copy link