Magazin

Načelnik opštine u Bosni ulaže milione maraka u spomenik piti!

Opština Šipovo u Republici Srpskoj ove godine će dobiti spomenik – piti. Prema futurističkoj viziji načelnika opštine Milana Kovača, u centru Šipova će biti izgrađen trg u čijem centru će biti spomenik ovom tradicionalnom bosanskom jelu. Sve to Kovač je ispričao novinarima povodom 100 dana vlasti.

sipovo-milan-kovac
Milan Kovač, Šipovo / mojcelinac.info

„Zvuk lopte na parketu, navijanje i graja igrača uskoro će se čuti u Šipovu. Zemljište je spremno, tender odobren, još se samo čeka dan kada će na zemljište stići radnici. Dok će se jedna grupa radnika pozabaviti mjestom koje će postati česta adresa omladine, samo nekoliko kilometara dalje urediće se i centralni dio Opštine. Za nekoliko dana na ovom mjestu počinje gradnja trga koji bi trebao da bude završen 27. jula, kada se obilježava Dan Šipova. Pored spomen česme, trg će krasiti spomnik piti, koja je bila glavna hrana vojnicima sa ovih krajeva za vrijeme rata“, navodi u izveštaju Alternativna televizija iz Banjaluke.

Kovač, koji je vlasnik i donedavno direktor drvne industrije u tom mestu, sa radošću čeka početak radova. Kaže da posebno ima sluha za omladinu i hHvali se što je za 100 dana njegovog mandata mnogo toga urađeno.

– Napravili smo budžet koji je 50 odsto veći u odnosu na 2016 godinu. Poslije toga smo uradili plan kapitalnih investicija gdje smo u 2017. godinu planirali investirati u opštinu Šipovo oko 5,7 miliona maraka – rekao je načelnik opštine Šipovo Milan Kovač za ATV.

Mladi iz Šipova sve češće trbuhom za kruhom odlaze u Banjaluku, Beograd, Novi Sad ili preko granice, a Kovač smatra da će ih na ovaj način zadržati.

Pročitajte i: 10 najskupljih svadbi na Balkanu

Aleksandar Ivanišević

Reporter lutalica iz XX veka. Konfliktna ličnost.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link