Magazin

Nagori šef na svetu otpustio 900 radnika za 30 sekundi na video pozivu

visal-gerg
FOTO: Printscreen/CB INSIGHTS / YOUTUBE

Generalni direktor zajmodavca Better.com Višal Garg je, kako otkriva CNN, na Zum vebinaru prošle srede objavio da kompanija otpušta oko 9 odsto svoje radne snage.Zako je ovaj direktor naglo obavestio oko 900 zaposlenih o otkazu pred Božićne praznike

– Ako ste na ovom video pozivu, vi ste deo nesrećne grupe koja je otpuštena – rekao je Garg u razgovoru, čiji je snimak pregledao CNN Business.

– Vaš radni odnos ovde prestaje odmah – rekao je Garg

On je dodao i da će o detaljima i otpremninama dobiti naknadni e-mail, piše CNN.

Ovim potezom otpustio je oko devet odsto radnika i to tri nedelje pre Božića.

Rekao im je da se „tržište promenilo“ što znači da su potrebna velika smanjenja broja radne snage kompanije vredne sedam milijardi dolara.

Jedan ljutiti radnik snimio je poziv i podelio ga na mreži. Na snimku se vidi kako radnici psuju direktora.

– Je*i se čoveče. Je*eno me zezaš – rekao je neidentifikovani radnik.

Gerg je potom na društvenim mrežama napisao da je najmanje 250 otpuštenih radilo svega dva sata dnevno u proseku i da su krali od kupaca.

Inače, Gerg je poznat po zapaljivim izjavama. On je u razgovoru za Fortjun jednom prilikom pretio da će bivšeg poslovnog partnera pričvrstiti za zid i spaliti ga živog. Ipak, ovog puta je bio nešto saosećajniji: na početku sastanka rekao je da mu sve to teško pada.

Garg je kao razloge za otpuštanje radnika naveo tržišnu efikasnost, performanse i produktivnost. Međutim, magazin Fortune piše i da je Garg optužio zaposlene da „kradu“ od svojih kolega i kupaca tako što su neproduktivni i rade samo dva sata dnevno.

– Ovo je drugi put u karijeri da ovo radim i ne želim to više. Poslednji put kada sam to uradio, plakao sam – rekao je Garg u razgovoru, koji je kako navode mediji ostao “kratak i bez emocija”.

Garg je ranije imao slične ispade. Forbes je svojevremeno objavio jedan e-mail koji je uputio zaposlenima.

“Vi ste PROKLETO SPORI. Vi ste gomila glupih DELFINA… PRESTANITE. PRESTANITE. PREKINITE ODMAH. SRAMOTITE ME”.

Sajt The Daily Beast u avgustu izvestio da je jedan od Gargovih „najodanijih vojnika“ dobio ogromne pogodnosti, kao što su milione dolara vredne akcije, ali da je kasnije ta osoba dobila “administrativno odsustvo” zbog maltretiranja ostalih zaposlenih.

Korona ‘ubila’ i “Mocart kugle”, proizvođač bankrotirao

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

68 Shares
Share via
Copy link