Lifestyle

Osinivač Facebooka najavio velike promene

Na godišnjoj konferenciji Facebooka, osnivač i vlasnik kompanije Mark Zakerberg, najavio je do sada najveće promene na popularnoj društvenoj mreži.

Pored radikalnih estetskih promena, gazda Facebooka insistirao je na tome da će privatnost i sigurnost korisnika dospeti u prvi plan.

Najviše je odjeknula najava o promeni dizajna pa tako logo ove društvene mreže više neće biti kvadratnog oblika, već kružnog, a prvi put menja se i boja. Mobilna aplikacija biće pretežno bela, a prepoznatljiva plava odlazi u istoriju, prenosi 021.rs.

Poruke koje će se slati preko aplikacije Messenger biće potpuno šifrovane što znači da Facebook više neće videti njihov sadržaj. Platforma će biti potpuno integrisana sa aplikacijom WhatsApp.

Jedna od novina je i da će Instagram uvesti probnu opciju „privatnog brojača lajkova“. Posetioci profila tako ne bi videli broj lajkova dok bi vlasnik profila imao pristup tom podatku.

Takođe, biće više „kratkotrajnih“ načina deljenja sadržaja u porukama, što znači da neće biti trajnog zapisa o njima.

Osim toga, objave na Instagramu više neće morati da počnu sa fotografijom ili videom. Sadržaj će moći da se deli služeći se samo tekstom, stikerima ili crtežima.

„Budućnost je privatna. Znam da, blago rečeno, naša reputacija nije najjača kad je privatnost u pitanju, ali fokusirali smo se na pronalazak načina da zaštitimo privatnost korisnika“, poručio je Zakerberg.

Čika Zoki je kralj srpskog Instagrama, a njegova priča vredna je naše pažnje

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link