Magazin

Čika Zoki je kralj srpskog Instagrama, a njegova priča vredna je naše pažnje

U poplavi influensera, Instagram i Jutjub zvezdi, Zoran Stanković iz Kraljeva vidno odskače. Pomenuti stariji gospodin apsolutno zaslužuje našu pažnju.

Aktivan je na Instagramu od oktobra prošle godine, a na ovoj društvenoj mreži od tada kači samo svoje selfije. Uvek sa ozbiljnom facom, u stylish outufitima i na različitim lokacijama, s obzirom da često putuje, Zoran izgleda kao najstariji fashion/travel influenser u Srbiji.

Do juče, Zoran je imao manji broj pratilaca, oko 400 njih, da bi se ova brojka za samo 24 časa povećala na preko 28.000 ljudi. Za njegovo otkriće i popularizaciju zaslužna je Instagram meme stranica Neguj mo srbski jezik.

Pitali smo čika Zorana kada i kako je otvorio Instagram profil.

– Imam ga od prošle godine, otvorila mi ga je kćerka čisto za privatno korištenje – kaže za NOIZZ. Rekao nam je i da je penzioner i da uživa u penzionerskim danima. Takođe, tri selfija dnevno nisu smišljena fora.

– Iskreno nisam o tome razmišljao niti ih brojao – kaže Zoran.

S obzirom da je na svim slikama sam, pitali smo ga i da li više voli samoću ili društvo, na šta je kao iz topa odgovorio – društvo!

On nije očekivao ovakav razvoj događaja. Pa kako je reagovao kada je video koliko je postao popularan za jednu noć?

– Prilično sam iznenađen. I nadam se da će sve ostati u granicama normale. Ovom prilikom se zahvaljujem ljudima koji me prate i kojima sam uopšte interesantan. Iskreno nisam se ovome nadao – rekao je skromno.

Prenosimo i Zokijevu poruku mladim ljudima koji su neprestano na društvenim mrežama – “budite pozitivni i maštoviti, a pritom i kulturni.” Zato ljudi, bez psovki ispod fotki!

“You may be cool, but you will never be as cool as Zoki”.

View this post on Instagram

07.03.2019.

A post shared by Zoran Zoran (@zoran.stankovic.3950) on

Da je čika Zoran postao prava legenda govori i meme koji Dina Merlina poredi sa njim i u kom je Dino Zokijeva verzija sa AliExpressa. Ekipa koja stoji iza Instagram naloga Neguj mo srbski jezik je napravila i meme u kom je Zoran novo zaštitno lice lanca brze hrane, a pored piše da je zapravo u pitanju marketinška kampanja.

Zoran je pravi kolekcionar sunčanih i naočara za vid, pa je ova ekipa napravila i anketu glasanja za model koji Zokiju najbolje stoji.

Svaki dan on postavlja po tri selfija ispod kojih stoji samo datum, ali od jutros kada su ga pratioci zasuli komentarima i pitanjima, Zoran je počeo i da baca fore. Posle jutarnje fotke sve je zanimalo kada će objaviti novu, a on je napisao: “Zezanje posle 12.”

A koliko je mega car i cooler dokazuje i time da prati samo jednu osobu – Tanju, čiji je profil zaključan.

Na kraju smo ga pitali da li negde izlazi i šta je za njega dobar provod.

– Prošetam sa prijateljima pred spavanje i svratim na kafu pošto u Kraljevu za starije ljude i nema baš nekog provoda.

Seoski običaji na Fejsbuku

122 Shares
122 Shares
Share via
Copy link