Magazin Srbija

Snimak hapšenja Jovane Stojković uklonjen, Fejsbuk stranica preuzeta, privedeno još 5 osoba

pokret-zivim-za-srbiju
Foto sa stranice pokreta "Živim za Srbiju"

Policija je jutros u 07:30 časova pretresla stan predsednice pokreta Živim za Srbiju Jovane Stojkovića i njenog muža Vladimira, na osnovu naredbe suda, a zbog, kako je navedeno, širenja straha i panike.

Kako se čuje u razgovoru Stojkovićeve i muškarca koji sve snima, inspektori sa policijskim značkama oko vrata došli su sa naredbom za pretres stana.

Nalog je izdat jer se Stojkovićeva sumnjiči za izazivanje straha i panike.

Poznata antivakserka, inače političarka i psihijatar, bunila se i raspravljala sa pripadnicima MUP koji su došli do njenog stana, kako se čuje u snimku, zbog straha da će joj policajci “podmetnuti oružje ili drogu”.

– Kao da smo kriminalci. Šta očekujete da pronađete ovde, oružje i drogu kod nekoga koga sumnjičite za izazivanje straha i panike? Šta očekujete da pronađete u stanu kod nekoga ko izaziva strah i paniku? – pitala je Stojkovićeva i muškarac koji je snimao ceo razgovor.

Na snimku se jasno čuje da policajci mirno i staloženo razgovaraju sa Stojkovićevom i muškarcem, objašnjavaju im naredbu za pretres, međutim Stojkovićeva paniči, zove advokata i vređa pripadnike MUP.

Prema nezvaničnim informacijama Stojkovićevoj je određeno zadržavanje.

Kako nezvanično potvrđuju u tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, u toku je velika akcija protiv antivakcinaša.

– U toku je velika akcija i privedeno je pet osoba zbog iznošenja lažnih tvrdnji oko vakcinacije – nezvanično je potvrđeno u VTK.

U međuvremenu je uhapšena i Tamara Bradić, psiholog, potpredsednik pokreta “Živim za Srbiju”, kao i  Jelica Dabović i Marija Stojaković.

 

Dr. Jovana Stojković privedena u tužilaštvo!!!

Posted by UnS-Ujedinjeni narod Srbije on Thursday, April 1, 2021

Stranica pokreta “Živim za Srbiju” je, kako izgleda, preuzeta od strane VTK, a snimak hapšenja Jovane Stojković je izbrisan sa stranice pokreta kao i svih domaćih medija.

Posted by Покрет Живим за Србију- др Јована Стојковић on Thursday, April 1, 2021

Suprug Jovane Stojković je nakon saslušanja u policiji pušten da se brani sa slobode, a protiv njega je, kako naveo, podneta krivična prijava i za ometanje službenog lica u vršenju dužnosti pošto je snimao pretres i raspravljao se sa policijom.

Sumnja se da su njih dvoje širili paniku objavama na društvenim mrežama protiv vakcinacije.

Očekujemo zvanične informacije MUP i više podataka o ovom slučaju.

Ni jedna zvanična informacija do ovog trenutka nije objavljena.

Borba protiv antivaksera, policija pretresla stan dr Jovane Stojković zbog širenja panike

122 Shares
122 Shares
Share via
Copy link