Magazin Svet

Stavio veštačku ruku od silikona da bi izbegao vakcinu

sertifikat-korona

Jedan Italijan se suočava sa optužbama za prevaru nakon što se pojavio da primi vakcinu protiv Covid-19 noseći lažnu (veštačku) ruku.

Bio je toliko rešen da izbegne vakcinu, ali ipak dobije zdravstvenu propusnicu, da je ovaj antivakser možda platio stotine evra za silikonsku protezu, piše Gardijan.

Bizarna epizoda u centru za vakcine u Bieli, gradu blizu Torina u severnom regionu Pijemont, dogodila se nedelju dana nakon što je Italija objavila mere koje zabranjuju nevakcinisanim ljudima niz društvenih, kulturnih i sportskih aktivnosti.

Nakon što je obavio birokratske formalnosti, uključujući potpisivanje formulara za saglasnost pred doktorom, muškarac, star 50 godina, seo je i podigao rukav košulje dok se pripremao da mu zdravstveni radnik da vakcinu.

U početku, zdravstvena radnica nije primetila ništa čudno, jer je silikon ličio na kožu. Ali pošto je bolje pogledala i dodirnila ruku, zamolila je čoveka da skine košulju. Njegov plan je osujećen, čovek, čije ime nije poznato, pokušao je da je ubedi da zažmuri “na jedno oko”.

– Osećala sam se uvređeno kao profesionalac – rekla je Filipa Bua za “La Republiku”.

– Boja ruke mi je izazvala sumnju i zato sam zamolila čoveka da otkrije ostatak njegove leve ruke. Bila je dobro napravljena, ali nije bila iste boje.

Rekla je “La Stampi” da nije mogla da vidi čovekove vene: – Prvo sam mislila da sam pogrešila, da je to pacijent sa veštačkom rukom.

Nije jasno da li je nosio celu lažnu ruku ili neku vrstu silikonskog sloja preko kože.

“Ažurnost i veština zdravstvenog radnika pokvarili su planove ove osobe, koja će sada morati da odgovara” rekao je Alberto Ćirio, predsednik Pijemonta u zajedničkoj izjavi sa Luiđijem Ikardijem, regionalnim zdravstvenim savetnikom.

“La Republika” ukazuje da incident možda nije bio jedini, pozivajući se na nedavnu poruku na društvenim mrežama koju je možda napisao čovek iz Biele.

Objava na Tviteru predstavljala je silikonsko muško odelo sa grudima do pola tela, zajedno sa lažnim rukama i vratom, koje je bilo na prodaji na Amazonu za 488 evra. Uz sliku je stajala poruka:

“Ako ja krenem sa ovim, da li će primetiti? Možda ću ispod silikona čak obući dodatnu odeću kako bih izbegao da igla dopre do moje prave ruke.”

Ćirio i Ikardi su rekli da bi slučaj “graničio sa smešnim da nije “činjenica da govorimo o gestu koji ima ogromnu težinu”.

 

Izvor: Nedeljnik

Vlast nas svesno pušta niz vodu, zaraziće se svi, ko preživi pričaće

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

95 Shares
Share via
Copy link