Putovanja

Osetite rafting Tarom kod najljubaznijih domaćina

Rafting je tokom prethodnih nekoliko godina postao omiljeni vid zabave i odmora za sve ljubitelje prirode i adrenalina. Kod nas je najpoznatiji rafting rekom Tarom. Zamišljen kao dobar provod na reci, rafting je spoj svega. Adrenalin, zabava, druženje, povratak netaknutoj prirodi i pozitivna energija su samo neki od pozitivnih delovanja ove fenomenalne rekreacije.

Uživanje u ovom sportu je dostupno za svakoga, od dece do ekstremnih tipova ličnosti koji će u raftingu uživati svim čulima i uvek mu se vraćati.

Kuda na rafting?

Auto camp „Drina“ osnovan je davne 1987. godine. Nalazi se na samo dva kilometra od Foče u Bosni i Hercegovini. Ovo je prvi privatni rekreativni kamp koji se bavio raftingom još u bivšoj Jugoslaviji.

Karakteriše ga lepota prirode kao i smeštajna tačka samog kampa koji je na obali reke Drine. Oko kampa se uzdižu planine Maglić, Zelengora i Radovina. Tu je i nacionalni park Sutjeska, zatim vodopad Skakavac i najviši vrh Bosne Maglić na istoimenoj planini.

Tara u rangu reka Kolorado i Zambezi

Kanjon reke Tare dugačak je oko 150 km, a na nekim mestima je dubok i do 1300 metara što ga čini najdubljim u Evropi. Tara je kristalno čista i bogata je biljnim i životinjskim svetom. Rafting Tarom je pravi doživljaj kako zbog ekstremnog sporta, tako i zbog mogućnosti uživanja u ovim prelepim blagodetima prirode.

Čamci su kapaciteta od 10-12 osoba i u auto kampu „Drina“ je obezbeđena sva neophodna oprema za udobno i bezbedno spuštanje kanjonom Tare. Skiperi su ljudi koji imaju ulogu turističkog vođe na čamcu. Svi skiperi u ovom kampu su licencirani od strane IRF-a odnosno Međunarodne rafting federacije.

auto-camp-drina

U zavisnosti od godišnjih doba zavisi i koliko je spuštanje rekom Tarom ekstremno. Sezona raftinga traje od  1. maja do kraja septembra. Neophodno je da za sve to vreme reka ima dovoljan nivo vode, koji omogućava nesmetano uživanje u ovom sportu. Nizak vodostaj može oštetiti čamce i napraviti druge probleme pri raftingu.

Ovaj ekstremni sport je prihvatljiv i za maloletna lica. Međutim, na samoj sezoni raftinga, od početka pa do 10-15 juna, vododstaj reke je veći i može doći do prevrtanja čamaca, tako da tada maloletni ne mogu da učestvuju u ovoj egzibiciji. Taj period je rezervisan samo za najhrabrije.

U kampu se nalaze bungalovi kao i mesta za šatore i VR vozila. Kapacitet auto kampa „Drina“ je 20 osoba u bungalovima i 30 u šatorima. U zavisnosti od paketa za koji se opredelite rafting može da traje od 1 dana do 5 dana. Organizovani doručak, ručak i večera u restoranu u sklopu kampa, održaće vašu snagu, dok uveče možete da uživate uz logorsku vatru i istorijske priče regiona.

Ko ne voli rafting može da uživa u drugim aktivnostima

Kamp „Drina“ je smešten na teritoriji Zelengore, područja između Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Tu  priroda zaista ostavlja bez daha u spoju zelene ravnice i visokih litica okolnih planina koje se nadvijaju nad njom. Organizovane su i planinarske ture sa iskusnim i licenciranim vodičima. Za one malo hrabrije mogući su i noćni izleti.

auto-kamp-drina

Po želji možete jedan dan posvetiti obilasku Andrićgrada, peščanih piramida u Foči ili kanjoninga, rekreativne aktivnosti veslanja na kanuu. Za šta god da se opredelite sigurno ćete uživati u prelepom okruženju.

Kako stići do auto kampa „Drina“ ?

Ukoliko želite informacije kako najbrže stići do auto kampa „Drina“ iz pravca Beograda, najbolje je da pogledate na mapi.

Kontakt telefon na koji možete da se informišete o svemu neophodnom za vaš adrenalinski odmor je +387 65 591 460 (poziv, Viber, Whatsapp). Adresa: Patkovina, Foča 73300, Bosna i Hercegovina. Rafting je ekstremni pogled na vodu i visoke litice kanjona, koji nosi zadovljstvo tela i duha.

POVEZANO: 6 etno sela Balkana gde ćete naći duševni mir

Luftika Promo

Ovo je promotivni tekst stvoren u laboratoriji redakcije portala Luftika. Ako želite da vaš brend bude ovako predstavljen, kontaktirajte nas na marketing[@]luftika.rs.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

20 Shares
Share via
Copy link